20 Haziran 2017 20:31

Havada arızalanan yelken kanat düştü: 2 yaralı

Fethiye'de, havadayken motoru arızalanan yelken kanatın (Microlight) düşmesi sonucu, 2 kişi ağır yaralandı.

Paylaş

Olay, saat 19.30 sıralarında Muğla'nın Fethiye ilçesinin Ovacık Mahallesi Ocakköy mevkiinde meydana geldi. Yelken kanat pilotu Rusya uyruklu 45 yaşındaki Gustave Vanvurren, yolcusu 46 yaşındaki Ülker Gülmez ile birlikte bölgedeki toprak pistten gezinti yapmak için havalandı. Kalkıştan kısa süre sonra motor arızası yapan yelken kanat, yaklaşık 100 metre yükseklikten boş araziye düştü. Kazada, Vanvurren ve Gülmez ağır yaralandı.

Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Pilot ve yolcunun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

'PİLOT İNİŞ YAPMAK İSTEDİ, PİSTE YETİŞEMEDİ'

Olayın görgü tanığı Saffet Çınar, aracın sorunsuz havalandığını belirterek, "Motoru çalıştırdılar. Güzel bir şekilde havalandılar. Yaklaşık 100 metre havalandıktan sonra, 'çat' sesiyle motor durdu. Pilot geri dönüş yapmaya çalıştı, ancak piste yetişemedi. Gözden kayboldu, ancak gelen sesten Microlight'ın düştüğünü anladık. İniş sırasında süzülmesi gayet güzeldi. Ancak arazi engebeli olduğu için kazaya dönüştü. Araç tekerleklerinin üzerine indiği için düz bir zemin gerekiyor. Olay yerine koştuk" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

8. kattan asansör boşluğuna düşen çocuk hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Adana'da silahlı market soygunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...