10 Temmuz 2012 15:23

Samsun’da sel mağduriyeti sürüyor

Samsun’da yetkililer yaraların sarılacağını söyleseler de vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. 6 kişinin yaşamını yitirdiği TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında oturan vatandaşlardan Orhan Boğaç ve Hüseyin Türk, bu konutların bodrum katlarında oturduklarını, canlarını zor kurtardıklarını, eşyalarının tamamen yok olduğunu söylediler

Samsun’da sel mağduriyeti sürüyor
Paylaş

TOKİ’ye yaptıkları ödemelerle ilgili de sürekli sıkıntı yaşadıklarını aktaran Boğaç ve Türk, senede iki kere ödemelerinde artış yapıldığını, iki yıldır ödeme yaptıkları halde borçlarında azalma olmadığını ileri sürdüler. TOKİ mağdurları, “Sözde ucuza bizi konut sahibi yapacaklardı, sürekli sömürüyorlar, bu uygulamalardan mağduruz, yetkililer sorunlarımızla ilgilenmiyorlar” dedi.

‘LAĞIM  SOKAĞA TAŞTI, LOGARLAR TIKALI’

Selin vurduğu bir başka bölge olan Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinden Kaya Karabulut ise selin ardından mahallenin haline dikkat çekti. Lağım sularının sokaklara taştığını, logarların tıkalı olduğunu defalarca belediyeye bildirdiklerini söyleyen Karabulut, belediyenin bu durumla ilgilenmediğini, çocukların gün boyu sokakta bu lağım sularının üzerinde oynadığını ve hastalandığını söyledi.

Gaziosmanpaşa Mahallesinde oturan  Katip Arslan’ın ise selde evi yıkılmış. 15 kişi ile çatı katında mahsur kaldıklarını, canlarını zor kurtardıklarını aktaran Arslan, eşyalarının tamamen kullanılamaz hale geldiğini, tapulu olan evinin belediye tarafından kabul edildiğini ancak afet tespit komisyonunun evin varlığını kabul etmediğini aktardı. “Benim devletim, benim kaymakamım benim başbakanım bu kadar aciz mi? Neredeler? Niçin gelip halimizi görmüyor, çare olmuyorlar?​” diye sitem etti. (Samsun/EVRENSEL)


‘SORUMLULUK ALIN İSTİFA EDİN!’

Samsun’da emek örgütleri sel mağduru halkın yaralarına sarmak için kolları sıvadı. KESK, DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar Uğur Mumcu Parkında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri, siyasi parti ve dernekler de katıldı. SES Şube Başkanı Murat Arıkan yaptığı konuşmada asıl felaketin sel değil, hükümetin ve yetkili kurumların uyguladığı, halkı mağdur sermayedarları zengin eden politikalar olduğunu söyledi. Yetkililerin sorumluluklarından kaçarak suçu başkalarına attığını söyleyen Arıkan, “Sorumluları kınıyor, istifa etmelerini istiyoruz” dedi. Ardından kitle felaketin yaşandığı bölgeye gitti. Burada halka erzakları dağıtan kitle örgütü temsilcileri, sel mağduru vatandaşlarla konuştu.

ÖNCEKİ HABER

‘Özgürlük gelecektir’

SONRAKİ HABER

Bir babanın F Tipi isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...