20 Haziran 2017 17:06

CHP Bursa'da da ‘Adalet Nöbeti’ başlatıyor

CHP Bursa İl Örgütü, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda yurttaş yarın Bursa Adliyesi'nden yola çıkarak 'Adalet nöbeti' başlatacak.

Paylaş

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'da başlatılan "Adalet nöbeti" ardından Bursa'dan da destek geldi. CHP Bursa İl Örgütü, demokratik kitle örgütleri, çeşitli siyasi partiler ve çok sayıda yurttaşın katılımı ile Bursa Kent Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında yurttaşlar "Adalet" yazılı tişört ve şapkalar giydi. 

'BARIŞ İÇİN SOKAKTAYIZ'

CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, hukukun sadece yandaş için olduğunu, halk için olmadığını ifade ederek, "Başlattığımız adalet nöbeti bir gün size de lazım olacak" dedi. Or, "Yüksel Caddesi direnişinden korkuyorlar, en küçük karşı çıkma halinden korkuyorlar. Adalet talebini haykıran her şeyden korkuyorlar" dedi. Halkın korku ile sindirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Or, "Adalet için akın akın sokaklardayız. Biz bu ülkede adaletsizlikten zarar görmüş herkes için, barış için, tutuklu gazeteci ve vekiller için sokaktayız" şeklinde konuştu. 

'ZAMANINDA FETÖ'YE TESLİM EDİLEN ADALET ŞİMDİ KAÇAK SARAY'DA'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye'de adalet ve hukukun bittiği bir dönemden geçtiğini dile getirdi. Tek adam faşizmi altında ülkenin yönetildiğine vurgu yapan Sarıbal, "Bilsinler ki yarınlar halkındır. Tek adam faşizmin hüküm sürdüğü bu dönemde adalet için, eşbaşkanlar için, Nuriye ve Semih için, şiddet gören kadınlar için, doğa için sokaklar da olacağız" dedi. "Bu yürüyüş mazlumların egemenlere karşı olan yürüyüşüdür" diyen Sarıbal, "Zamanında adaleti FETÖ'ye teslim edenler, şimdi ise adaleti Kaçak Saray'ın emri altına vermiş durumda" dedi. Adaletin, bir gün "saray savcıları"na gerekli olacağına vurgu yapan Sarıbal, "Herkes için adalet, her şey için adalet" diyerek sokaklarda mücadele edeceklerini belirtti. Sarıbal, Ankara'da başlayan yürüyüşün Bolu'ya ulaştığını hatırlatarak, "Bolu çok önemli bir yer. Çünkü Bolu, Bolu Beyi ile Köroğlu arasındaki adalet arayışının olduğu yerdir" diye ifade etti. 

Açıklamanın ardından yurttaşlar alkış ve sloganlarla dağıldı.

Bursa'daki yürüyüş yarın sabah Bursa Adliyesi'nde saat 9'da başlayarak Yalova'ya doğru devam edecek. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kent Savunması, Yeryüzü Sofrası'na katıldı

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraç edilen emekçiler Kocaeli'de buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...