20 Haziran 2017 16:31

İstanbul Kent Savunması, Yeryüzü Sofrası'na katıldı

Sur'da yıkıma karşı düzenlenen Yeryüzü Sofrası'na İstanbul Kent Savunması katıldı.

Paylaş

Sur'da  yıkıma karşı başlatılan yeryüzü sofrası devam ediyor. Yeryüzü sofrasına bugün İstanbul Kent Savunması katıldı. Kent Savunması gün içerisinde İHD,DTK ve TMMOB'u gezerek Sur'daki yıkıma dair bilgi aldı. Yeryüzü Sofrasına katılan İstanbul Kent Savunması burada yaptığı açıklamada yıkım kararı verilen Alipaşa ve Lalebey halkının yanında olduklarını belirtti. 

Biz İstanbul Kent Savunması olarak kent yoksullarının zorla yerinden edilmelerine, yerleşim haklarının ellerinden alınmasına, yaşam alanlarından göçe zorlanmalarına karşı çıkan, kamusal alana kültürel mirasa sahip çıkarak yaşanabilir kentler için mücadele eden kent ve yaşam savunucuları olarak, İstanbul'dan sizlere dayanışmamızı getirdik diyerek dayanışma duygularını paylaştıklarını ifade ettiler.

İstanbul  Kent Savunması, yıkımın başladığı Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yaşayan halka tapu bedeli olarak çok düşük paralar verildiğini kaydetti. Sur ilçesinde riskli yapı oranının %6,04 olmasına rağmen tamamının yıkım kapsamına alınmasının, yıkım kararlarının bilimsellikten uzak, rant amaçlı bir yaklaşımla yapıldığı ifade edildi.

Elektrik ve su kesintilerine rağmen mahallelilerin devam eden direncine de değinen İstanbul Kent Savunması, halkın direnişinin dayanışmayla büyüyeceğinin altını çizdi.

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun Ermeni Surp Sarkis Kilisesini yıkma kararına da değinen İstanbul Kent Savunması bu durumunda takipçisi olacağını söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çağla Büyükakçay elendi

SONRAKİ HABER

CHP Bursa'da da ‘Adalet Nöbeti’ başlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...