20 Haziran 2017 15:14

ÇED bilgilendirme toplantısı protesto edildi

Mersin Silifke'de SEKA Liman Sahası üzerine kurulması planlanan tersane ile ilgili ÇED bilgilendirme toplantısı yurttaşlar tarafından protesto edildi

Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde eski SEKA Liman Sahası üzerine kurulması planlanan tersane ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, bölge halkı ile çevrecilerin tepkisi rağmen sürüyor. Tersanenin, çok sayıda kuş çeşidi ve bitki türüne ev sahipliği yapan Göksu Deltası yakınlarında kurulması planlanıyor. AKTER Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi AŞ.’nin kurmak istediği tersane ile ilgili bölge halkına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ve şirket yetkililerinin ile çok sayıda yurttaş ve çevreci katıldı. 

Şirket yetkililerinin tesis hakkında bilgi vermeye başladığı anda bir grup düdük çalıp, kırmızı kart göstererek, toplantıyı protesto etti. Bunun üzerine bir grupta "Tersane istiyoruz" sloganlarıyla tepki gösterdi. 

Toplantıda söz alan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, tersane projesine karşı olduklarını, belediye olarak mücadelelerini sürdüreceklerini, ancak yetkilileri de dinlemek gerektiğini söyledi. Ortalığın sakinleşmesiyle yetkililer konuşmalarına devam etti. Yurttaşların isteklerini dile getirmesinden sonra ÇED toplantısı sona erdi. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun yanında tutuklu anne ve babası için yürüdü

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de Adalet Yürüyüşü 6. gününde devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...