20 Haziran 2017 13:29

Bombacı Orhan Gönder: Esrar satmaya gittim

5 Haziran 2015'te Diyarbakır'daki HDP mitingine yönelik yapılan saldırının 5. duruşması görüldü. Davanın 6. duruşmasının 25 Temmuz'a ertelendi.

Paylaş

IŞİD’in Diyarbakır’da HDP’nin 5 Haziran 2015 tarihindeki seçim mitingine yönelik saldırısına ilişkin açılan davasının 5. duruşması Ankara Sincan Batı adliyesi 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  Sanıklardan sadece bombacı Orhan Gönder salona getirilirken, diğer sanıklar Mustafa Kılınç, Burhan Gök ve İsmail Kokmaz ile SEGBİS aracılığıyla bağlantı kuruldu. Mahkeme Başkanı, gelen giden kağıtları okuduktan sonra sanık Mustafa Kılınç’a telefonunda yer alan 70 adet ses kaydını sordu. Mahkeme Başkanı, “Bu kayıtlar neye ilişkin, insan telefonla arar konuşur” dedi. Sanık Kılıç’ın yanıtı, “Bunlar benim özel hayatım. Kimseyi ilgilendirmez. Kız arkadaşlarım, eşimle konuştum. İstediğim gibi konuşurum. Sana ne Allah Allah” oldu. Bu cevap üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Kılınç’ı saygısızlık yapmaması konusunda uyararak, “Bak Orhan Gönder’e bir sürü soru sordum. İfade gibi cevap verdi. Suçludur suçsuzdur, orasını bilemem ama saygıyla cevap verdi” dedi.

DURUŞMA 25 TEMMUZA ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı, bombacı Orhan Gönder’e de miting öncesinde yanında görünen mavi giyimli şahsı sordu. Bombacı Gönder, bombalı saldırıyla alakası olmadığını, mitinge esrar satmak için gittiğini savunarak, mavi giyimli kişiyi de tanımadığını söyledi. Bombacı Gönder, “Şahsı tanımıyorum, çay içerken geldi.  Ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Polis alanda arama yapınca alandan beraber çıktık” dedi.

Müşteki avukatları, İçişleri Bakanlığı’nın bombalı saldırıda ihmali olduğu şüphesiyle Diyarbakır Emniyeti hakkında yürüttüğü soruşturma dosyası ve olay günü kolluk kuvvetleri arasında geçen telsiz konuşmalarını istedi. Avukatlar ayrıca bombacı Orhan Gönder’in kendi sordukları sorulara cevap vermediğini belirterek, mahkeme heyetinin aynı soruları bombacı Gönder’e sormasını istedi. 

Avukatların taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti avukatların bu taleplerini ret etti. Mahkeme heyete sanıkların tutukluluk hallerini devamına ve davanın 6. duruşmasının 25 Temmuz günü görülmesine karar verdi. (Ankara/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da tarım arazileri sular altında kaldı

SONRAKİ HABER

Adana'da karpuz hasadı arttı fiyat düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...