20 Haziran 2017 11:25

Yüksel Caddesi’ndeki eylemciler: Haklıyız kazanacağız

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevlerinin 104’üncü gününde destek eyleminde bulunanlara polis bir kez daha müdahale etti.

Paylaş

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevlerinin 104’üncü gününde destek eyleminde bulunanlara polis bir kez daha müdahale etti. Eylemciler, “Biz haklılığımızı meşruluğumuzdan alıyoruz. Biz haklıyız kazanacağız” dedi. 

Açlık grevinin 104’üncü gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışma kapsamında 224’üncü kez Yüksel Caddesi’nde biraraya gelen eylemcilere polis yine müdahale etti. Üzerlerinde Gülmen ve Özakça’nın fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen eylemciler, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarını atarak İnsan Hakları Anıtı’nın önüne yürümek istedi. Ancak polis müdahalede bulunarak eylemcileri engelledi.

‘BİZLER HAKLILIĞIMIZI MEŞRULUĞUMUZDAN ALIYORUZ’

Polisin müdahalesi sonrası açıklama yapan Umut Sertaç Öktemir, Gülmen ve Özakça’nın 104 gündür bedenlerini açlığa yatırdığını hatırlatarak, “Bizler mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Sizler ancak aldığınız talimatlar doğrultusunda iş yapabilirsiniz. Biz haklılığımızı meşruluğumuzdan alıyoruz. Biz haklıyız kazanacağız” dedi.

NURİYE VE SEMİH YAŞAYACAK

Öktemir ardından açıklama yapan Veli Saçılık ise, “Biz taleplerimizi her türlü demokratik şekilde dile getirdik. Ancak sağır kulaklar sesimizi duymadılar ve iki öğretmen arkadaşımızı öldürmek istiyorlar. Bizleri de tutuklamak istiyorlar. Gün gelecek bir gün sizler yargılanacaksınız. Nuriye ve Semih yaşayacak. Bunu aklınıza sokun!” diye konuştu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

7 soruda Portekiz yangını

SONRAKİ HABER

‘Özakça ve Gülmen'in talepleri yerine getirilsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...