20 Haziran 2017 10:52

Ceylin'in katil zanlısı Ş.T. cezaevinde intihara kalkıştı

10 yaşındaki Ceylin Atik'i öldürdüğü ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Ş.T., kadın cezaevinde intihara kalkıştı.

Paylaş

Taylan YILDIRIM

İzmir'in Ödemiş ilçesinde parkta kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik'i, 500  lira fidye istemek için öldürdüğü ortaya çıktıktan sonra eşi ve üvey annesiyle tutuklanan katil zanlısı Ş.T., Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki kadın cezaevinde intihara kalkıştı.

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran cumartesi günü, arkadaşlarıyla oynamak için gittiği Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'ndayken kayboldu. Eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, torunlarını bulamayınca Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşıp, bulunması için yardım istedi. Bu arada arama çalışmaları sırasında aileye cep telefonundan "Polise haber vermeyin. Torununuzu öldürürüz" yazılı mesaj gelmesiyle, Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı.

Polis, Ceylin'in en son oto tamircisi 33 yaşındaki S.T. ve ev kadını 30 yaşındaki Ş.T. çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine gözaltına alınan çiftin evindeki aramada, Ceylin'in cesedi, sandık içerisinde bulundu.

Cinayet şüphelisi Ş.T. ve eşi S.T. de cinayeti itiraf etti. Ş.T., 500 lira olan borcunu ödeyebilmek için onu kaçırdığını, ailesinden para istemeyi planladığını, Ceylin'in eve gitmek istemesi üzerine panikleyip öldürdüğünü anlattı.

Güvenlik gerekçesiyle adliyeye gece yarısı sevk edilen Ş.T., eşi S.T. ve üvey annesi R.Ö., tutuklandı. 'iştirak halinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak yada yakalanmamak amacıyla çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan zanlılardan Ş.T. ve üvey annesi R.Ö. Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’ndaki kadın cezaevine, S.T. ise Menemen Cezaevi'ne konuldu.

TİŞÖRTÜYLE İNTİHARA KALKIŞTI

Cezaevinde tek kişilik odada tutulan Ş.T., burada intihara kalkıştı. Tişörtüyle kendisini asmaya çalıştığı sırada cezaevi görevlilerinin müdahale ettiği belirtilen Ş.T.'nin, revirde tedaviye alındı.

İfadesinde Ş.T.'nin sık sık "Ben artık bittim, öldüm. Yaşayamam" diyerek ağladığı öğrenildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Jose Mourinho'ya vergi kaçırma suçlaması

SONRAKİ HABER

HDP: Antalya cezaevlerinde yoğun baskı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...