01 Nisan 2011 10:07

MEB önce kendi performansını gözden geçirsin

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarını başlattığı “Okulda Performans Yönetimi”ne tepki gösterdi.Projeye göre, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler ve velileri, öğretmenler ile okul yönetimi hakkında elektronik ortamda görüşlerini bildi

MEB önce kendi performansını gözden geçirsin
Paylaş

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarını başlattığı “Okulda Performans Yönetimi”ne tepki gösterdi.

Projeye göre, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler ve velileri, öğretmenler ile okul yönetimi hakkında elektronik ortamda görüşlerini bildirebilecekler. Sistem tarafından bu görüşlerin değerlendirilmesi ve analizi yapılacak. Buradan elde edilecek rapor ve sonuçlar, görevde yükselme, atama ve yer değiştirme, yönetim ve denetim ile ilgili kararların alınmasında, eğitim planlanması ve politikalarının belirlenmesinde dikkate alınacak.

Kılıç bu uygulamaya ilişkin şu soruları sıraladı: “Öğrenci ve veli denetimini hangi bilimsel kriterler üzerinden yapacaktır? Öğretmenin öğrenci tarafından bir tür sınava tabi tutulması ve not ile değerlendirilmesi eğitim sürecindeki öğretmen-öğrenci ilişkisini nereye taşıyacaktır? Aynı şekilde öğretmenin veli tarafından bir tür sınava tabi tutulması ve not ile değerlendirilmesi öğretmen-veli ilişkisini olumsuz etkilemeyecek midir? Böylesi bir uygulamayla öğretmen üzerindeki bu “Demoklesin Kılıcı” misali baskı ile birlikte mesleğini gerçek anlamda etik ilkeler üzerinden yürütebilmesi mümkün müdür?​”

Bu uygulamanın daha pek çok olumsuzluğu beraberinde getireceğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti: “Eğitim Sen olarak ‘performans değerlendirmesi’ bahanesiyle öğretmenleri öğrenciler ve velilerle karşı karşıya getirecek, öğrenciyi memnun edilecek müşteri, öğretmeni cevval satış görevlisi olarak gören piyasacı mantığı eğitim sürecinin her aşamasında meşrulaştıracak böylesi bir uygulamayı onaylamamız mümkün değildir” dedi. Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığını eğitimde yaşanan sorunlar karşısında neden kalıcı çözümler üretemediğini sorgulamaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Barosu’ndan Çelenk’e plaket

SONRAKİ HABER

KESK: Yargı 'reformu' boşuna yapılmamış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...