20 Haziran 2017 10:17

AKP ilçe başkanı şikayet etti, Milli Eğitim sürdü

AKP Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi'nin şikayeti üzerine Eğitim Sen üyesi Mehmet Doğan müdür yardımcılığı görevden alınarak Kiraz'a sürgün edildi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

AKP Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Sen üyesi Mehmet Doğan'ı müdür yardımcılığı görevden alarak Kiraz'a sürgün etti, ayrıca Doğan hakkında kademe ilerleme cezası da istedi. 

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Rasim Önel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Eğitim Sen 6 Nolu Şube üyesi Mehmet Doğan hakkında geçtiğimiz aylarda iki ayrı idari soruşturma başlatıldı. 

Mehmet Doğan'a ilk olarak açılan soruşturmaya gerekçe olarak 'okulda siyaset yapmak', 'dergi satmak' gösterilirken, sonradan AKP Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi de Doğan'ın sosyal medya paylaşımlarının birer çıktısını alarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ayrıca şikayette bulundu. Doğan hakkındaki iki soruşturma birleştirilirken, geçtiğimiz günlerde müfettişler hazırladıkları dosyayı il milli eğitim müdürlüğüne sundu. Bu süreçte ise dosya gizlilik kararı gerekçe gösterilerek Mehmet Doğan'a gösterilmedi.

Dosyayı inceleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mehmet Doğan'ı ilk olarak müdür yardımcılığı görevinden alarak Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne fizik öğretmeni olarak sürgün etti. Ayrıca, Doğan hakkında da bir yıllık kademe ilerleme durdurma cezası da talep etti. Kademe ilerleme cezası ile ilgili son karar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde toplanacak disiplin kurulunda verilecek. Eğitim Sen temsilcisinin de katılacağı bu toplantıda ceza çıkması bekleniyor.  Doğan ise açacağı dava ile verilen kararların iptalini isteyecek. 

'MEB, AKP'YE BAĞLI ÇALIŞIYOR'

Doğan'ın sürgün edilmesi ile ilgili görüştüğümüz Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Süzer de "Artık, İl Milli Eğitim Müdürlükleri AKP İl Başkanlığına, ilçe milli Eğitim Müdürlükleri AKP ilçe başkanlıklarına bağlı olarak çalışmaktadır ve kendilerine muhalif olan herkesi sürgünlerle ve cezalarla yıldırmaya çalışmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Kararın geri çekilmesini isteyeceğiz. Hukuki olarak süreci de takip edeceğiz" diyerek verilen kararlara tepki gösterdi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Mehmetalan köyünden toprak alamadılar

SONRAKİ HABER

Fas’a ‘tutuklu eylemcileri bırak’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...