20 Haziran 2017 08:19

Ağbal’dan ‘memurların satın alma güçleri arttı’ iddiası

Maliye Bakanı Ağbal, memurların ücretlerindeki artışın enflasyonun üzerinde olduğunu öne sürerek memurun satın alma gücünün arttığını iddia etti.

Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerindeki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini ve kamu görevlilerinin satın alma güçlerinin arttığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, 2002 Aralık-2017 Nisan döneminde kamu personelinin mali ve sosyal haklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını öne sürerek, “Bu dönemde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı yüzde 552,6 oranında artarak 2 bin 558 TL’ye, ortalama memur maaşı ise yüzde 432,4 oranında artarak 3 bin 77 TL’ye yükselmiştir. Aynı dönemde TÜFE’deki artış ise yüzde 247 oranında gerçekleşmiştir” dedi.

Maliye Bakanı, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine ilişkin söz konusu artışlar karşılaştırıldığında, aylık ve ücretlerdeki artışların, enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği ve kamu görevlilerinin satın alma güçlerinin arttığının görüldüğü iddiasında bulundu. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ardahan'dan adalet yürüyüşüne destek

SONRAKİ HABER

Documentarist Belgesel Günleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...