20 Haziran 2017 08:07

CHP’li Tanrıkulu’ya cezaevi ambargosu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun cezaevlerine ziyaretine bir aydır izin verilmiyor.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun bir aya yakın bir süredir cezaevlerine gerçekleştirmek istediği ziyaretlerin bakanlığın engeline takıldığı ortaya çıktı.

En son 25 gün önce Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi çalışanlarını ziyaret eden Tanrıkulu o tarihten bu yana Silivri, Bakırköy, Kandıra ve Sincan cezaevlerine gerçekleştirmek istediği ziyaretlere bakanlıktan izin alamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Tanrıkulu, 1 aya yakın süredir Adalet Bakanlığı’na yaptığı görüşme taleplerine olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmediğini aktardı.

Tanrıkulu, bu süre içerisinde tutuklu bulunan gazeteci, milletvekili ve aktivistlerle birçok kez görüşme talebiyle bakanlığa başvurduğunu; ancak başvuruların yanıtsız bırakıldığını söyledi.

‘SESİNİ DUYURDUKLARIM YALNIZLAŞTIRMAK İSTENİYOR’

Diğer CHP’li milletvekillerinin böylesi bir durumla karşılaşmadığı öğrenilirken, Tanrıkulu, “Bana karşı uygulanan bu tutum tamamen sesini duyurmaya çalıştığım kişileri yalnızlaştırmak ve milletvekillerine karşı da ayrı bir tutum içerisinde olmaktadır” dedi.

‘MİLLETVEKİLİNE BUNU YAPAN YURTTAŞINA NE YAPAR’

Adalet Bakanlığı’ndan neden izin vermediği konusunda da tarafına bir açıklamanın yapılmadığını söyleyen Tanrıkulu, “Milletvekili her hangi bir izin almadan görüşme gerçekleştirmelidir. Milletvekiline görüş yasağı koyması hükümetin içerisinde bulunduğu anti-demokratik uygulamaların ulaştığı noktanın göstergesidir. Bir milletvekiline bunu yapan hükümetin kendi yurttaşlarına kim bilir neler yapar” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET AÇIKLAMA YAPMALIDIR

Milletvekillerinin kimliklerine, siyasi partilerine göre ayrım yapılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Tanrıkulu, hükümetin bu tutumundan dolayı bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Milletvekillerini aidiyetlerine göre ayrım hükümetin bu konuda ulaştığı hukuksuzluktaki zirveyi gösteriyor. Milletvekillerine bu ayrımcı tutum, bunun siyasi ahlakla bağdaşmadığı da ortadadır. Demokratik ülkelerde bir milletvekili cezaevinin ziyaret etmek için herhangi bir izin almak zorunda olamaz. Gün gelir bu hukuk onlara da lazım olacaktır.”

Cezaevlerine ziyaret konusunda HDP’den sonra Tanrıkulu’nun karşı karşıya kaldığı bu durum daha önce de gündeme gelmişti. Bugüne kadar HDP’lilere dönük uygulanan bu uygulamada HDP’lilerin başta tutuklu milletvekilleri olmak üzere görüş için yaptıkları başvurulara yanıt verilmedi. Temmuz 2015’ten bu yana 500’ün üzerinde başvuru yapan HDP’lilerin tüm başvuruları yanıtsız bırakıldı ve cezaevi ziyaretlerini gerçekleştiremedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kadın sağlıkçının süt izni neden 1.5 saate düşürüldü?

SONRAKİ HABER

‘Lüfer’, belgesel yolculuğuna devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...