10 Temmuz 2012 10:50

Yine bildiğini yapıyor!

Erciş depreminde iki yapısı 7 kişiye mezar olan müteahhit İzzet Erişen, ‘özel izinle’ aynı yere yeni otel inşaatına başladı. Belediye başkanı “inşaat kaçak” dedi.Van Erciş’teki depremle gündeme gelen müteahhit İzzet Erişen, depremde yerle bir olan 7 katlı oteli iki işçiye mezar olurken, ilçe merkezind

Yine bildiğini yapıyor!
Paylaş

Van Erciş’teki depremle gündeme gelen müteahhit İzzet Erişen, depremde yerle bir olan 7 katlı oteli iki işçiye mezar olurken, ilçe merkezinde yıkılan apartmanı da 5 öğretmene mezar olmuştu. Depremden hemen sonra işçilerin davası sürerken kolları sıvayan Erişen’in, imar izni olmamasına rağmen eski otelin yerine yeni bir otel inşaatına başladığı ortaya çıktı.

Hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre, siteye konuşan Erişen, otelin temelini bir süre önce attıklarını ancak şu sıralar inşaatı durdurduklarını belirtti.

Erişen, inşaatın durmasına gerekçe olarak ise “İmarı bekliyoruz” yanıtı verdi. Yeni otel inşaatına özel izinle başladıkları belirten Erişen, daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.

BELEDİYE KAÇAK DİYOR

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erişen’in yıkılan oteli yerine yaptığı yeni otel inşaatının kaçak olduğunu söyledi. “Deprem dolayısıyla Erciş’e yeni imar verilmedi henüz. Burada tek çivi bile çakılmıyor”diyen Arapoğlu, “Bu otel bizim her türlü uyarımıza rağmen yapılmaya devam ediliyor. Bizim belediye görevlileri gidip inşaatı mühürlediler ancak inşaat kaçak bir şekilde yapılmaya devam ediyor” dedi.

İnşaatın ruhsatının da olmadığı söyleyen Arapoğlu, “Yapı denetim yok kendi kafasına göre inşaatı yapıyor. İmarlar açıldığında belki orası (Otelin yapıldığı alan) turizm alanı olmayacak. O zaman yaptığı yatırım boşa gidecek. O inşaat için özel izin verdiğimiz yok. Eski imara göre teşvik almış ona göre yapıyor. Biz kendisini defalarca uyarmamıza rağmen sonuç alamadık” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘1915’ten Roboskî’ye zihniyet aynı’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da inşaat çöktü, işçiler yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...