20 Haziran 2017 07:05

Genç milli satranççılardan başarılı turnuva

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda Türkiyeli genç satranççılar 5'i altın, 3'ü gümüş ve 1'i bronz olmak üzere toplam 25 madalya kazandı.

Paylaş

Ercan ATA

Karadağ’ın Budva şehrinde 10-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda Türkiyeli genç satranççılar 5'i altın, 3'ü gümüş ve 1'i bronz olmak üzere toplam 25 madalya kazandı.

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, Rusya, İngiltere, Azerbaycan, Almanya, Ukrayna, İspanya, Gürcistan, İsrail gibi 23 ülkeden satranççıların mücadelesine sahne oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, alt yapıya yapılan yatırımların artık meyvelerini vermeye başladığını kaydetti. Tulay, “Türkiye'nin dört bir yanından şampiyonaya katılan genç sporcularımızın başarısıyla tam bir bayram coşkusu yaşıyoruz. Türk satrancının geleceğinde artık umut var, başarı var, yüz güldüren sonuçlar var” dedi.

Şampiyonada, 9 yaş genelde Manisa’dan CM Kerem Ertem, 9 yaş kızlarda Hatay’dan Elif Zeren Yıldız, 11 yaş genelde Ankara’dan Zeki Berke Çaputçuoğlu, 13 yaş kızlarda Tekirdağ’dan WCM Esma Doğa Duran ile 17 yaş kızlarda Mersin'den WCM Bengü Sena Ayan başarılı müsabakalara imza atarak Avrupa Şampiyonu oldu. Giresun’dan Enes Tanrıverdi 13 yaş genelde, Ankara'dan 17 yaş genelde Efe Can Tepe ile 17 yaş kızlarda Denizli’den Poyraz Dursun Türkiye’ye gümüş madalya getiren sporcular oldu. 11 yaş kızlarda Denizli’den Gülenay Aydın ise Avrupa üçüncüsü oldu.

ŞAMPİYONANIN FAVORİSİ RUSYA’YI GERİDE BIRAKTILAR

Favori olarak gösterilen Rusya, 153 sporcu ile yarıştığı şampiyonada 4 altın madalya elde etti. Türkiye ise 44 sporcu ile mücadele ettiği şampiyonada, 5 altın madalyaya ulaşarak, otoritelerin favorisi Rusya'yı geride bıraktı.

Khanty Mansisyk’de Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası’nın da devam ettiğini hatırlatan TSF Başkanı Gülkız Tulay, büyükustalardan oluşan millilerin bu şampiyonada başarılı bir performans sergilemeye devam ettiklerini söyledi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, Visca'yı istiyor

SONRAKİ HABER

'Adalet yürüyüşü' 6. gününde devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa