20 Haziran 2017 06:22

İhraç edilen radyoterapi teknikeri tarıma yöneldi

KHK ile ihraç edilen radyoterapi teknikeri Rozerin Çatak, bir köyde köylülerin kendisine verdiği tarlada sebze üretimine başladı.

Paylaş

Bilal GÜLDEM

KHK ile ihraç edilen radyoterapi teknikeri Rozerin Çatak, bir köyde köylülerin kendisine verdiği tarlada sebze üretimine başladı. Çatak, açlık terbiye etme politikasına teslim olmayacaklarını, örgütlülüklerini büyüteceklerini vurguladı. 

Yayınlanan 675 sayılı KHK ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde radyoterapi teknikerliğinden ihraç edilen Rozerin Çatak, geçimini sağlamak için merkez Yenişehir ilçesine bağlı Başil köyünde bir dönümlük arazide tarıma başladı. Bahçesinde domates, salatalık, biber, patlıcan, bamya, fasulye, reyhan ve kavun eken Çatak, çapa yaparken, ihraç edilmesini ve kurduğu alternatif ekolojik bahçeyi anlattı. 

‘BİZİ AÇLIKLA TERBİYE ETMEK ISTIYORLAR’

Çatak, 675 sayılı KHK ile ihraç edildiğini medya üzerinden öğrendiğini kaydederek, “KHK'lerle şahıslar üzerinden topluma ceza vermek istiyorlar. Kürdistan'da yurttaşları ‘açlıkla terbiye’ etmek istiyorlar. Ben ve arkadaşlarım alternatifsiz değiliz ve hiçbir zaman ihraç politikalarına teslim olmayacağız. Bizi yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ederim. Köy halkı da desteğini bahçe ekmeme izin vermesiyle gösterdi ve bana çok destek oldular” dedi. 

‘İHRAÇ OLDUKTAN SONRA BAHÇE EKMEYİ ÖĞRENDİM’ 

Öncesinde çiftçilikle ilgili hiçbir bilgisi olmadığını belirten Çatak, bahçesinden 1 ay sonra ürün almaya başlayacağını dile getirdi. İhraç edilen arkadaşlarının komünal bir şekilde yemek fabrikası açacağını, sebzelerini buraya vereceğini anlatan Çatak, ihraçların örgütlenmenin yolunu açtığını ekledi. 

‘KOMÜNAL YAŞAMI GELİŞTİRMELİYİZ’ 

Çatak, sistemin bilinçli bir şekilde kendilerini topraklarından ettiğini ve bu yüzden ihraç edilmesiyle birlikte yaşamının toprak ve doğal yaşamla bütünleştiğini dile getirdi. İhraç edilen tüm emekçi arkadaşlarına seslenen Çatak, “Sisteme boyun eğmeyelim. İhraçlara sessiz kalmayalım. Her yerde alternatifimizi geliştirebiliriz. Özellikle de ihraç edilen kadınların komünal bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini istiyorum” diyerek, alternatif yaşam alanları oluşturulmasını istedi. (Diyarbakır/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da işçi servisi devrildi: 18 yaralı

SONRAKİ HABER

MHP'li muhaliflerin kurultayına mahkeme iptali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...