20 Haziran 2017 06:14

Hayır Meclisleri ‘Herkes için adalet’ isteyecek

16 Nisan referandumunda 'Hayır' cephesinde buluşan Hayır Meclisleri, 'Herkes için adalet' demeye devam edeceklerini belirtti.

Paylaş

Referandum sürecinde oluşturulan, özellikle de İstanbul’da büyük bir etki gücü yaratarak referandumda “Hayır” oylarını önemli derecede artıran İstanbul Hayır Meclisleri, çalışmalarını referandum sonrasında da sürdürüyor. “Meşru değilsiniz” ve “Hayır biz kazandık” sloganıyla öne çıkan Hayır Meclisleri, çalışmalarını yeni yol haritası ile ileriye taşımayı hedefliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu “Adalet Yürüyüşü” ve sonrasında toplumun birçok kesiminden yükselen “Adalet” talepleri ile Hayır Meclisleri referandum sonrası rolünü “Herkes için adalet” talebi ile oynamakta karar kıldı.

‘HERKES İÇİN ADALET TALEBİNE DÖNÜŞMELİ’

16 Nisan’dan bu yana çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Şişli Hayır Meclisi gönüllülerinden Evin Doğu (59), “Hayır” kampanyasının devamı için sivil itaatsizlik eylemleri ile yola devam edilebileceğini söyledi. Kitlelere meşru olduklarını ve asıl meşru olmayanın iktidar olduğunu anlatmak istediklerini belirten Doğu, CHP’nin başlattığı “Adalet yürüyüşü” için anlamlı bir yürüyüş değerlendirmesi yaptı. CHP’nin dokunulmazlıkları kaldırması konusundaki tavrının hatalı olduğunu hatırlatan Doğu, “Buna rağmen bu işi CHP de başlatmış olabilir. CHP bu işe çanak tutmuştur ‘ne hali varsa görsün’ demedik. Adalet herkes için gerekiyor. Bu yüzden yürüyüşün herkes için adalet talebinin olduğu bir yürüyüşe dönüşmesi gerekiyor” dedi.

SOKAKTA BULUŞMAK ÖNEMLİ

Sokakta büyüyen bir eşitlik, demokrasi ve adalet talebinin olduğunu vurgulayan Beşiktaş Hayır Meclisi gönüllülerinden olan Rüya Kutukuş da, adalet için önce eşitlik ve demokrasi olması gerektiğini kaydetti. 

Ortak paydada buluşmanın önemine dikkat çeken Beşiktaş Hayır Meclisi gönüllüsü Mevlüt Polat da Hayır Meclislerinin üzerine düşeni yapacağını belirtirken, Bakırköy Hayır Meclisi’nden Melek Önder ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na dönük tehditlerini referandum sürecinde olduğu gibi boşa çıkarmak için mücadele ederek, boşa düşürebileceklerini söyledi.

Hayır Meclisleri olarak sokaklarda buluşmanın önemli olduğunu vurgulayan Kadıköy Hayır Meclisi’nden Ulaş Değerliyurt da, “Cizre’de Sur’da yaşananlara sessiz kaldığımız için bugün bu durumdayız. Adalet talebini isterken tüm herkes için tutuklu tüm milletvekilleri için talepte bulunmalıyız” şeklinde konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’nın başkentinde ‘terör’ alarmı

SONRAKİ HABER

Portekiz basınından Talisca ve Aboubakar iddiaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...