20 Haziran 2017 06:03

Finlandiya’nın başkentinde ‘terör’ alarmı

Finlandiya'danın başkenti Helsinki’de Tempel Platsen Kilisesi’ne yönelik “terör saldırısı yapılacağı ihbarı” polisi teyakkuza geçirdi.

Paylaş

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nin Fremre Tölö semtindeki Tempel Platsen Kilisesi’ne yönelik “terör saldırısı yapılacağı ihbarı” polisi teyakkuza geçirdi.

Polis, olası bir saldırıyı engellemek için semtte geniş güvenlik önlemleri aldı ve kilisenin çevresine beton bloklar yerleştirildi. 

Kriminal Başkomiser Tero Haapala, şüpheli bir kişiyi aradıklarını ancak izine rastlayamadıklarını belirterek “Vatandaşların güvenliklerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. 

Polisin kiliseye yönelik saldırı ihbarını ciddiye alarak gerekli önlemleri aldığını söyleyen Haapala, “Vatandaşlar kendilerini güvende hissedebilir ve günlük yalamlarını sürdürebilirler” şeklinde konuştu. 

1969 yılında kayalıklar üzerine inşa edilen ve Helsinki’nin en popüler turistik merkezlerinden biri olan Tempel Platsen Kilisesi’ni yılda yaklaşık 500 bin kişi ziyaret ediyor. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da Erdoğan’ın korumaları için uyarı!

SONRAKİ HABER

Hayır Meclisleri ‘Herkes için adalet’ isteyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...