10 Temmuz 2012 10:11

‘Hukuk Günü’nde hukuk garabeti yaşanıyor

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Dünya Hukuk Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Son dönemde ülkemizde temel  hak ve özgürlük alanında yaşananlar hukuk garabetine dönüştü” dedi.  Hükümetin “Kürt a&cce

‘Hukuk Günü’nde hukuk garabeti yaşanıyor
Paylaş

AKP Hükümetinin “askeri vesayeti tasfiye” adına başlattığı Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının sivil diktaya dönüştüğünü belirten Tüzel, uzun tutukluluk sürelerinin de bir tür cezalandırma haline geldiğine dikkat çekti.

BDP’nin 14 Temmuz da yapmak istediği mitingin Diyarbakır Valiliğince yasaklanmasının adalet ve demokrasi adına kabul edilemez olduğunu ifade eden Tüzel, “AKP’nin her gün bir ilde kongre adı altında mitingler  yaparken, BDP’nin Diyarbakır’da izinli bir miting dahi yapması temin edilmiyor ise, bu ülkede herkes için eşit haklardan, adaletten, hukuktan söz edilemez” dedi.

Tüzel şunları ifade etti: “3. Yargı Paketi ile adli kontrol sisteminde yapılan  değişiklikten sonra tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmaması hukuk garabetinin geldiği boyutu göstermektedir. Gelinen noktada hukuk ya da adalet; adil yargılanma hakkını ciddi bir şekilde zedeleyen uygulamalarla, insan hakları savunucuları başta olmak üzere tüm emek ve demokrasi güçleri üzerinde  ciddi bir baskı, sindirme ve cezalandırma aracı olarak kullanılmaktadır. Bölgesel Terör Mahkemelerinin varlığı, yasalar önünde eşitlik ilkesinin ihlalidir. Ve bu mahkemeler hukuk sistemimizde olduğu müddetçe hak eşitliğinden söz edilemez. Siyasi iktidarın elindeki hukuk ve adalet sistemi; hak, özgürlük, eşitlik ve barış isteyen yurttaşlarımızın, örgütlü mücadele eden emekçilerin, ezilenlerin, onların mesleki ve siyasi örgütlerinin üzerinde ‘Demokles’in Kılıcı’ gibi sallanan bir sopaya dönüşmüş durumdadır.”
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memur-Sen’in ‘hızlı’ yükselişi

SONRAKİ HABER

TOGO direnişçilerine bir imza da sen ver!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...