19 Haziran 2017 21:31

Askeri konvoya roketli saldırı: 1 yüzbaşı hayatını kaybetti

Hakkari-Çukurca karayolunda ilerleyen askeri konvoya roketatarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 yüzbaşı hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı.

Paylaş

Hakkari-Çukurca Karayolu'nda askeri konvoyun geçici sırasında PKK tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 yüzbaşı hayatını kaybeti, 5 asker yaralandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırı saat 23.30'da Hakkari-Çukurca karayolundaki Oğul Köyü yol ayrımına 1 kilometre mesafede meydana geldi. Yolda ilerleyen askeri konvoya PKK tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda isabet alan araçlarda bulunan 1 yüzbaşı hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı.

Olayın ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Hayatını kaybeden yüzbaşı ve yaralılar, Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"19 Haziran 2017 tarihinde 23.00 sularında Hakkari 2'nci Hudut Tugay Komutanlığında görevli personelin Çukurca'dan Van'a intikali sırasında konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralan kahraman silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmişlerdir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu'da 8 asker hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Yıldırım isabet eden THY uçağı, acil iniş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...