19 Haziran 2017 18:22

'Zehirlenme olayının takipçisiyiz'

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaşanan asker zehirlenmelerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Paylaş

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu asker zehirlenmeleri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, dördüncü kez yaşanan ve er Hüsnü Özel'in hayatını kaybettiği zehirlenme vakaları ile ilgili sadece soruşturma başlatılmasının yeterli olmadığını vurguladı.

Manolya Meydanı'nda Platform adına açıklama yapan SES Manisa Şubesi Es Başkanı Sema Özdiyar Yıldırım, 26 günde dördüncü kez zehirlenmeye neden olan yemek şirketinin sözleşmesinin neden zamanında feshedilmediğini sordu.

Valilikten yapılan açıklamada feshin yapıldığı söylense de, isim değiştirilerek aynı firmaya verilmesi kaygısı taşıdıklarını belirten Yıldırım, iki yıl önce Milletvekili Levent Tüzel'in Dicle Üniversitesi'nde söz konusu şirketin faaliyetleri ile ilgili soru önergesi verdiğini ama cevaplanmadığını hatırlattı.

{{323940}}

Denetimden sorumlu olduğu söylenen 21 kişinin konu hakkında görev yapmalarını engelleyenin ne olduğunu soran Yıldırım, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in, askerlerin suç duyurusunda bulunmalarını engellemek için tahlil sonuçlarının verilmediği, askerlere ve ailelerine baskı yapıldığına ilişkin açıklamalarını hatırlattı.

Yıldırım, "Olaylarla ilgili sadece soruşturma başlatılması bizim için ve evlatlarımızın sağlığı için yeterli değildir. Kışlalarda çıkan yemeklerin yenilebilirlik durumu sorgulanmalı, yemekler bir an önce düzeltilmelidir" dedi.

Askerlerin beslenmesini rant kapısı gören bu girişimleri kınadıklarını belirten Yıldırım, olayın takipçisi olduklarını ve görgü tanıklığı yaptıklarını vurguladı. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de 'Adalet' çadırı kuruldu

SONRAKİ HABER

Anaokulunda 47'si çocuk 49 kişi yemekten zehirlendi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa