19 Haziran 2017 18:06

Mersin'de 'Adalet' çadırı kuruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek için Mersin Özgecan Meydanı’nda ‘adalet’ çadırı kuruldu.

Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Muğdat Camisinde toplanarak Özgecan Meydanı’na yürüdü. Platform adına konuşan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “5 gündür adalet, özgürlük, demokrasi için yürüyoruz bu yürüyüş yetmiş milyon insanın yürüyüşüdür çünkü bu ülkede 2002 yılından bu yana çok şeylerimizi kaybettik. AKP'nin yöneticileri hakim ve savcı oluyor böyle bir sistemde bağımsız adaletten bahsedilemez. Gün mücadele günü diktatörlüğe karşı demokrasinin, adaletin, barışın, eşitliğin yanında saf tutma günüdür buradan Mersinlilere çağrı yapıyoruz ''adalet herkes için adalet '' sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşü tüm Türkiye'de Emek Ve Demokrasi Platformu olarak destekliyoruz yürüyüşü yürüyüşümüzdür." dedi.

Adaletin herkese lazım olacağını belirten CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, "Cumhurbaşkanına da yarın adalet lazım olacak. O koltuktan inmeyecek diye bir kaide yok. Daha önce de gelenler gidenler oldu. Onlar gittiğinde mutlaka yargılanacaklardır. O zaman biz yine adalet diyeceğiz. Biz adalet, özgürlük istiyoruz. Yarından itibaren burada adalet çadırı olacak. Artık binalar da adalet yok, adaleti çadırlara taşımaya karar verdik" dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Adalet Nöbeti’ni her akşam 18.00’de Barış Meydanı’na yapacaklarını, bunun yanı sıra halkın yoğun olarak kullandığı kamusal alanlarda 2 dakikalık ‘adaleti düşünme’ eylemleri yaparak halkın dikkatini adalet talebine çekmeye çalışacaklarını söyledi.

Özyiğit, “Adalet talebimizi CHP bayrağı altında değil, her partinin, her sivil toplum örgütünün, bu ülkede adaletin olmadığına inanan herkesin katılacağı bir çatıya kavuşturacağız. Barış Meydanı’nda adalet defteri açacağız. Herkes o deftere düşüncelerini, duygularını yazacak. CHP il ve ilçe örgütleri, kadın kolları ve gençlik kollarının yanı sıra sivil toplum örgütleri de adalet nöbetini devralacak, o akşam neler yapılacağını planlayacak”

Eyleme, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Emek Partisi Mersin İl Örgütü, Emek Gençliği üyeleri, CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, KESK'e sendikalar katıldı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği üyelerine keyfi gözaltı!

SONRAKİ HABER

'Zehirlenme olayının takipçisiyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...