19 Haziran 2017 15:27

Açlık grevi eylemine saldırının adresi bu kez Karanfil Sokak

Açlık grevine destek için eylem yapanlar, polis saldırıyor diye Konur Sokak yerine bu kez Karanfil Sokak'ta toplandı ancak yine polis saldırdı.

Paylaş

Açlık grevlerinin 103'üncü gününde Karanfil Sokak'ta toplananları polis darbedetti. 

Açlık grevlerinin 103'üncü gününü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yla dayanışma kapsamında her gün Konur Sokak'ta bir araya gelenler, polisin saldırısı sonucu bu kez Karanfil Sokak'ta toplandı. İnsan Hakları Anıtı önüne gidip burada basın açıklaması yapmak isteyenler, polisin gazlı ve fiziksel şiddetine maruz kaldı, yerlerde sürüklendi. Saldırıya uğrayanlara Karanfil Sokak'ta bulunan yurttaşlar da alkışlarla destek verirken, polis etrafta toplanan yurttaşları da darbetti. 

Saldırının ardından grup kısa bir açıklama yaptı. İhraç edilen kamu emekçisi Nazife Onay, Gülmen ve Özakça'nın talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti. Onay "Eylemlerimize yapılan bu müdahalelerle Ankara ve bütün Türkiye halklarına gözdağı vermek istiyorlar. Fakat bu saldırıları boşa çıkaracağız. Konur esnafını bıktırdılar. Bütün halkımız bütün esnaf sesimizi duysun ki sizi bıktırmak için yapıyorlar. Bütün bu gözaltıların ve ihraçların sebebi biz değiliz. Her şeyin sorumlusu AKP faşizmidir" dedi.

Eylemcilerden ihraç edilen eğitimci Acun Karadağ da Semih Özakça'ya ait olan "iyi dövüştük, iyi dövüşmeye devam edeceğiz" sözünü söyledi. (DİHABER)

{{323981}}
 

ÖNCEKİ HABER

Konteynerden kopan parça öldürdü

SONRAKİ HABER

Uğur Kaymaz’ın heykeli kaldırıldı, saat kulesi dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa