19 Haziran 2017 13:50

Cinsel istismara uğrayan engelli çocuğa yaş rapor çilesi

Ankara'da cinsel istismara uğrayan engelli çocuğa 3. kez yaş tespitine ilişkin rapor alınmasına karar verildi. Aile tepkili.

Paylaş

Komşusunun 17 yaşındaki yüzde 95 engelli kızı F.Ç'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan A.Ş.' nin davasının 4. duruşması Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada mağdur F. Ç.'nin yaş tespitine ilişkin 3. sağlık raporunun beklenmesine karar verilirdi. F. Ç. 'nin babası S. Ç. ise çocuğunun her alınan sağlık raporunda yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek, “Çocuğum her doktora gittiğinde olayı tekrar tekrar yaşadı” dedi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yüzde 95 engelli 17 yaşındaki kızı F.Ç'ye komşusu A.Ş. tarafından cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti. Gazetemiz tarafından 9 Ağustos 2016 tarihinde haberleştirilen olay üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçmiş, A.Ş. hakkında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Davada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan A.Ş., davanın  3. duruşmasında tutuklanmıştı.

Davanın bugün görülen 4. duruşmasına taraf avukatları ve tutuklu sanık A. Ş. katıldı. Duruşmada,   mahkeme heyeti  engelli çocuk F. Ç. ' nin yaşının tespiti için beklenen 3. sağlık raporunun gelmediğini belirterek, davanın bir sonraki duruşmasını 12 Temmuz gününe erteledi; sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Mağdur F. Ç. ' nin babası S. Ç. ise çocuğunun her sağlık raporu almaya gittiğinde olayı yeniden yaşadığını, artık mahkemenin bir karara varması gerektiğini söyleyerek, “Mahkeme de çocuğun istismara uğradığına dair 3. raporu aldık. Çocuğum her hastaneye gittiğinde olayı yeniden yaşıyor. Bir kez daha mağdur ediliyoruz” dedi.

'KORUMA TALEBİNE YANIT YOK'

Baba S. Ç. sanığın yakınları tarafından da tehdit edildiklerini kaydederek, “Geçen duruşmadan sonra sanığın oğulları bizi silahla tehdit etti. Karakolu aradık gelen olmadı. En son biz karakola gittiğimizde polisler geldi. O zamana kadar bize bir şey olsaydı. Koruma talebinde bulunduk ama halen bir yanıt gelmedi. Sanığın ailesiyle karşılıklı binalarda oturuyoruz. Çocuğumu tek başına bir yere yollayamaz hale geldim” diye konuştu. Baba S. Ç. , TBMM'de çalıştığını ve vekillerden yardım istediğini hatırlatarak, “Defalarca AKP'li ve CHP'li vekillerin yanına gittim. Görüştürmediler 'biz bu olaylarla ilgilenmiyoruz' yanıtını verdiler” diye yaşadıklarını aktardı. 

Baba S. Ç. sanığın avukatının kendisini uzlaşmaya davet ettiğini ancak olayın üstü kapatılmaması için sonunu kadar gideceğini belirterek, “Sanığın avukatı bana şikayetimden vazgeçmem için kağıt yolladı. Şikayetinden vazgeçti aramızda halledelim diyorlar. Komşuları da araya sokup davadan vazgeçmem için baskı yapıyorlar. Ama ben şikayetçiyim ceza alana kadar davamın peşini bırakmıyorum” dedi. (Ankara/ EVRENSEL)

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Spor yapamıyorsanız merdiven çıkın

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da polis aracıyla minibüs çarpıştı: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...