19 Haziran 2017 12:40

Manavgat’ta yağmur üreticiyi vurdu

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen sağanak yağmur sele neden olurken, üretici zarar etti.

Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde sabah etkili olan sağanak yağmur sele neden olurken, domates, biber ve susam ekili tarlalar sel sularıyla doldu.
Manavgat’a bağlı Hocalar Mahallesi’nde dün sabah sağanak yağmur etkili oldu. Yaklaşık 3 saat süren yağış sonrası sel meydana geldi. Sel sularıyla birlikte mahallenin içinden geçen dere de taştı. Boyu yaklaşık yarım metreyi bulan sel suları mahalle yolunu 2 saat ulaşıma kapattı. Bölgede domates, biber ve susam ekili tarım alanları sel sularıyla doldu. Ürünler telef olurken, saman balyaları da sel sularına kapılarak gitti.

Üreticiler Yusuf Salihoğlu ve Ali Yanar, açık alandaki domateslerinin sel sonrası telef olduğunu belirterek, “Göl haline dönen alandaki domateslerimiz yok oldu. Zararımız çok büyük” dedi. Mahalle muhtarı Hüseyin Yanar, selin bölgeye büyük zarar verdiğini belirterek, “Ovalar göle döndü. Saman balyalarını alıp götüren yağmur, açık alanlarda ekili olan domates, susam ve biber gibi ürünleri de feci vurdu” diye konuştu.
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de mahalleye gelerek ürecililerle görüştü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne haber verdiğini de söyleyen Metin, “İlçe Müdürlüğünden gelecek ekip zarar tespit çalışmalarına başlayacak. Üreticilerimizin bu tür doğal afetlere karşı ürünlerini sigorta yaptırmaları menfaatlerine olacaktır” dedi.  (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

BAE ile altın ticaretinin sırrı ne?

SONRAKİ HABER

Emekçi, BES’e güvenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...