Saldırıya uğrayan Melisa Sağlam suç duyurusunda bulundu

‘Ramazan'da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam, kadınlarla adliye önünde bir araya gelerek suç duyurusunda bulundu.

19 Haziran 2017 11:25
Paylaş
  • Minibüste ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam Ekmek ve Gül’e konuştu.

‘Ramazan'da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam, kadınlarla adliye önünde bir araya gelerek suç duyurusunda bulundu. Sağlam, “Bu insanlar elini kolunu sallayarak geziyor ama ben gezemiyorum. Bir kadın öldükten sonra cenaze törenine gitmek yerine kadın ölmeden önce ilk tacizde yanında olalım, dik duralım” dedi. 

Nar Kadın Dayanışması, İstanbul'da Pendik-Aydos hattında sefer yapan bir minibüste "Ramazan’da mini etek giydiği" gerekçesiyle saldırıya uğrayan 21 yaşındaki Melisa Sağlam'a destek vermek amacıyla Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi önünde bir araya geldi. Açıklamaya, Sağlam'ın ailesinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. “Kadın dayanışması güçlüdür, Kadın düşmanlığının peşindeyiz! Melisa Sağlam yalnız değildir” pankartı açılan açıklamada, konuşan Sağlam, devletin bu gibi insanların cezalandırılması için politika yürütmesi gerektiğini belirtti. Sağlam, "Bir kadın öldükten sonra cenaze törenine gitmek yerine kadın ölmeden önce ilk tacizde yanında olalım, dik duralım” dedi.

Kendisine saldıran şahısa karşı kimsenin ses çıkarmadığını söyleyen Sağlam, olay gününü anlattı. Kendisine saldıran şahısa karşı öz savunma uyguladığını ifade eden Sağlam, şöyle dedi: “Saldırganın bana vurma nedeni Ramazan'da olmamız. Şoför dahi kimse müdahale etmedi. Adam inerken de yumruk attı. Can havliyle kavradım adamı. Adam yakalanacak diye bekledim ama yine bana vurmaya devam etti. Kimse tutmadı. Polisler sesimi duyunca geldi. Daha sonra şikayetçi oldum.” 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI 

Yetkilileri göreve çağıran Sağlam, “Bu insanlar elini kolunu sallayarak geziyor ama ben gezemiyorum. Neden bir erkek için kendimi evime saklayayım? Hiçbir zaman bana destek veren insanlar olmadı. Ben 6 senedir İstanbul’da buna benzer saldırılara maruz bırakıldım. Bana bu saldırıyı yapan kişiden sonuna dek şikayetçi olacağım” diye konuştu. 

'MİNİ ETEKLERİMİZLE SOKAKTA OLACAĞIZ'

Nar Kadın Dayanışma üyesi Sena Özcanlı da, erkek aklını Ayşegül Terzi ve spor yapan hamile kadının maruz kaldığı şiddetten tanıdıklarını ifade ederek, "Bu yüzden biliyoruz ki bu saldırılar münferit değil. Aksine bu saldırılar iktidarın kadın düşmanlığının ve geri politikalarının bir sonucu olarak sistematikleşiyor ve kadına yönelik şiddetin, nefretin meşrulaştırılması anlamına geliyor. İtaat etmeyeceğiz. Gerici saldırılarla kadın düşmanlığı ile hayatımızı kuşatan karanlık delinmedikçe kadın güvende olmayacaktır. Biz kadınlar bu karanlığı yeneceğiz. Yaşam hakkımız için biz kadınlar kazanacağız. Melisa’nın maruz kaldığı gerici saldırının davasının takipçisi olacağız. Kadın dayanışmasından aldığımız güçle, kadın düşmanlarının peşindeyiz. Mini eteklerimizle, şortlarımızla sokaklarca olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Açıklamanın ardından kadınlar, adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TTB: Askeriyedeki beslenme hizmetinde taşerondan vazgeçin

SONRAKİ HABER

Adalet Yürüyüşü'ne Tokat'tan destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...