19 Haziran 2017 11:13

TTB: Askeriyedeki beslenme hizmetinde taşerondan vazgeçin

TTB, askeri birliklerde gıda güvenliği sorunu yaşandığını belirterek beslenme hizmetinde taşerona son verilmesini istedi.

Paylaş

TTB Halk Sağlığı Kolu, Manisa’daki askeri birliklerde yaşanan zehirlenme vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, GATA’nın ortadan kaldırılmasıyla askeri birliklerde gıda güvenliği sorunu yaşandığı belirtilerek, beslenme hizmetinin taşeron aracılığıyla sağlanmasına son verilmesi istendi.

Manisa’daki askeri birliklerde son üç haftada aynı yerde dördüncü büyük besin zehirlenmesi olayının yaşanması üzerine Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Halk Sağlğı Kolu açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, kısa süre içerisinde yaşanan salgın atakların olayın münferit olmadığını gösterdiği ifade edilerek, Manisa’daki askeri birliklerde ciddi bir gıda güvenliği sorunu olduğu belirtildi.

Açıklamada, askeri birliklerde “dışarıdan hizmet alma” yoluyla yemek temininin sonucu olarak taşeron şirketin maliyeti en düşük, ucuz ve kalitesiz gıdalara yöneldiği vurgulandı.

GATA’nın ortadan kaldırılmasıyla gıda güvenliği hizmetinin hangi kurum tarafından yürütüldüğünün belli olmadığı belirtilen açıklamada, yemek hizmetinin dışarıdan alınmasıyla askeri birliklerin biyolojik ve kimsayal saldırılara da açık hale geldiği ve daha sıkı bir denetim gerektiği vurgulandı.

Yaşanan olayın Türkiye’deki askeri birliklerin gıda kaynaklı salgın tehdidi altında olduğunu gösterdiği vurgulanarak, salgının ortaya çıkma sebebinin askeri birliklerde halk sağlığı hizmetlerinin sahipsiz kalmasından kaynaklı yaşandığı belirtildi.

Bulaşıcı hastalık tehlikesine de dikkat çekilen açıklamada, kamuoyunun konuya ilişkin yeterince bilgilendirilmediği  ve açıklamaların yetersiz olduğu ifade edildi.

Askeri birliğe yemek temin eden Rota Yemek Firmasının siyasi iktidara yakınlığı ile bilindiği belirtilen açıklamada, ilk salgının ardından yeterli inceleme ve denetim yapılmamasının yeni salgınlara sebep olduğu ve iş çığrından çıktığı zaman yemek şirketinin sözleşmesinin feshedildiği ifade edildi.

Firmanın 11 büyük askeri birliğe daha yemek sağladığı belirtilerek, binlerce askerin beslenme hizmetinin taşeron aracılığıyla sağlanmasına son verilmesi gerektiği vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)

{{323940}}

ÖNCEKİ HABER

6'ncı kattan düşen Fransız kadın öğretim üyesi öldü

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan Melisa Sağlam suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...