19 Haziran 2017 10:52

Eğitim Sen Antep Şubesi: Herkes için adalet

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, 'Adalet yürüyüşü'nü desteklediklerini açıklayarak 'Herkes için adalet istiyoruz' dedi.

Paylaş

Eğitim Sen Gaziantep Şubesinde yapılan basın açıklamasında, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumuna dikkat çekildi 'Adalet yürüyüşü'nün desteklendiği belirtildi.

Şube binasındaki basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez okudu. Ersönmez, “Bizler biliyoruz ki adalet sadece mahkemelerin salonlarında değil, yaşamın her alanında gereklidir. Bu nedenle toplumun büyük bir kesimini nefessiz bırakan iklimi değiştirmeye baskılar, zorluklar karşısında çıkış kapısı aralamaya vesile olacak her demokratik talebin, tepkinin ve eylemin hayati önemde olduğunu belirtmek isteriz” dedi.

‘HERKES İÇİN ADALET TALEP EDİYORUZ’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaşamlarının tehlikeye girdiği bir süreçte olunduğunu hatırlatan Ersönmez, “Bu süreçte CHP’nin başlatmış olduğu ‘Adalet yürüyüşü’nün önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu yürüyüşün herkes için adalet talebi etrafında vücut bulması ve bu olumsuz gidişata dur diyebilmek için yürüyüşü Eğitim Sen'in desteklediğinin bilinmesini istiyoruz” dedi.

‘GÖZLERİNİZ VAR GÖRÜN, KULAKLARINIZ VAR DUYUN’

“Eğitim Sen olarak hükümete yaptığımız çağrıyı yineliyoruz” diyen Ersönmez, 100 günü aşan açlık grevinde sağlıkları giderek kötüye giden Gülmen ve Özakça’nın hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin karşılanarak sağlıklı biçimde yaşamlarına devam etmelerinin sağlanmasını istediklerini belirtti.

Ersönmez açıklamayı şu sözlerle bitirdi: “KESK’e bağlı sendikalardan, sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuzca tutuklanmış olan yaklaşık yetmiş kamu emekçisinin de serbest bırakılmasını ve haksız, hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kurşunlu halkı ÇED toplantısı yaptırmadı

SONRAKİ HABER

Aydın'daki leylek sayısı azalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...