19 Haziran 2017 10:18

Sushi için İDO’dan açıklama: Olayın takipçisi olacağız

İDO, 'Bir şey olmaz' denilerek kafese konulan 'Sushi' isimli köpeğin ölmesiyle ilgili açıklama yaparak ‘Olayın takipçisi olacağız’ dedi.

Paylaş

İstanbul'dan tatil için Muğla'ya gitmek üzere yola çıkan 29 yaşındaki İpek ve kardeşi 25 yaşındaki Orçun Orhan, 8 yaşındaki köpekleri Sushi'yi de alarak önceki gün sabah Yenikapı'dan İDO'ya ait Adnan Menderes feribotuna bindi. 

Orhan kardeşler görevlilerin uyarısıyla köpeklerini evcil hayvanların taşındığı bölüme bıraktı. Yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından Bandırma'ya gelince almak için yanına gittikleri Sushi'nin, ağzından kan geldiğini ve hayatını kaybettiğini gören Orhan kardeşler şok oldu.

Sushi’nin ihmal sonucu öldüğünü söyleyen iç mimar İpek ve üniversite öğrencisi kardeşi Orçun Orhan, Sushi’yi otomobillerine koyup nekropsi (hayvanlara yapılan otopsi) yaptırmak üzere Bursa'da Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürdü.

Kardeşler daha önce bir rahatsızlığı olmayan köpeklerinin ölüm nedeni kesinleştikten sonra suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.  

İDO ise bugün yazılı açıklama yaptı. Sushi’nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu iddia eden İDO açıklamada şöyle dedi:

"30 yıldır milyonlarca misafirimizin yanı sıra binlerce hayvan dostumuzu da, onlar için oluşturulmuş özel ortamlarda güvenle  taşıdık. Ancak geçen cumartesi günü Sushi isimli dostumuzun, evcil havyanlar için oluşturulmuş özel kabinde yolculuk esnasında hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bu durum, tüm hayvanseverleri olduğu gibi bizi de derinden etkilemiştir. Sushi’nin ailesinin yaşadığı acıyı paylaştığımızı, İDO’nun 30 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleşen bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiriz." 

‘BİR ŞEY OLMAZ’ DEMİŞLERDİ

Orhan Orçun, feribota bindiklerinde köpeğin araçta kalmasını isteyerek dışarıya çıkaramayacaklarını söylediklerini anlattı. Yetkililerin, ‘bunun yasak olduğunu, köpeğin klimalı bölümdeki kafeslere koyulması zorunluluğu olduğunu söylediğini’ ifade etti. 

Orhan, yetkililerle diyaloglarını şöyle aktardı: “Sushi’yi kafese sokmaya çalıştım ama köpek bile girmek istemiyordu. Ben de yetkililere ‘Köpeğim buraya girmiyor. Zaten çok havalandırmalı görünmüyor’ dedim. Onlar da bütün köpeklerin buralara girdiğini belirterek, havalandırma konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler. Ben de ‘En azından burada bekleyeyim. Köpeğimi kafese sokmayayım’ dedim. Bunu da kabul etmediler. Mecburen kardeşimle zorla kafese soktuk.”

Orhan, “Burada çok büyük ihmal var. Veterinerin bize verdiği raporda ‘Hipoksi’ olarak geçiyor. Vücut ısısının da normalden daha fazla olduğunu belirten bir rapor” dedi. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin İzmir'den başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ sürüyor

SONRAKİ HABER

Brexit için AB'nin yol haritası kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa