19 Haziran 2017 10:10

NSU kurbanlarının yakınları Almanya’ya dava açtı

Almanya'da 9 göçmeni öldüren ırkçı NSU örgütünün kurbanlarından ikisinin yakınları, Almanya devletine dava açtı.

Paylaş

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türkiyeli, biri Yunanistanlı olmak üzere 9 göçmeni ve bir Alman polis memurunu öldüren ırkçı NSU örgütü ile ilgili iki kurbanın yakınları Alman devletinden davacı oldu. Nürnberg Eyalet Mahkemesi’ne başvuran iki kurbanın aileleri Federal Almanya’nın yanı sıra Bavyera ve Thüringen eyaletlerine de tazminat davası açtı.

NSU tarafından Nürnberg’de öldürülen Enver Şimşek ve İsmail Yaşar’ın ailelerinin açtığı ve 500  bin avro tazminat talep edilen davalarda, aileler, soruşturma sırasında polisin kendilerine davranışlarından şikayetçi oldu.

Davalarla ilgili açıklama yapan Avukat Mehmet Daimagüler, cinayetleri işleyen NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ile suç ortakları Beate Zschaepe’nin 2000 yılına kadar tutuklanmalarının mümkün olduğunu, böylece cinayetlerin engellenmiş olabileceğini söyledi. Bu arada iki ailenin dışındaki ailelerin de benzer şekilde şikayetçi olabileceği tahmin ediliyor. Rostock’ta öldürülen Mehmet Turgut’un avukatı da NSU Davası’nın bitmesinden sonra benzer bir dava açmaya hazırlandıklarını söylemişti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7-8 Temmuz’da Almanya’ya gidecek

SONRAKİ HABER

CHP'nin İzmir'den başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...