19 Haziran 2017 08:14

Sönmezler Makina’da işçiler iş yavaşlattı

Adana'daki Sönmezler Tarım Makinaları fabrikasında işçiler, ücretlerinin aylardır ödenmemesi yüzünden iş yavaşlattı. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Adana İncirlik yolunda kurulu Sönmezler Tarım Makinaları fabrikasında işçiler,  aylardır ödenmeyen ücretleri için iş yavaşlattı.

1 ay, 4 ay, 8 ay gibi sürelerle ücretleri ödenmeyen işçilerin bulunduğu fabrikada geçtiğimiz cuma günü işçiler 08.00 yerine 09.00’da iş başı yaparak 1 saat boyunca bantları çalıştırmadı. Tarım makinaları üretimi yapan ve aylardır birçok kez iş yavaşlattıklarını, patronla görüştüklerini söyleyen işçiler maaşlarının bir an önce ödenmesini istiyor.

İŞÇİYE VERİLMEYEN PARA FABRİKAYA HARCANIYOR

Para yok denilerek geçtiğimiz aylarda 17 işçinin tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığını söyleyen bir Sönmezler işçisi, ‘’ İşten çıkarılan birçok arkadaşımız tazminatlarını alabilmek ve işe geri dönmek için dava açtı. Bize para yok deyip maaşlarımızı vermiyorlar ama fabrikanın içini boyuyorlar, çevresini tekrar yapmak için bir ton masrafa girebiliyorlar” dedi.

PATRON AYLARDIR OYALIYOR

Birçok işçinin sigortasız çalıştırıldığını, birçoğunun da işe girdikten aylar sonra sigortasının yapıldığını belirten işçi, “Sigorta kurumundan fabrikayı denetlemeye geldiklerinde sigortasız çalışanlar bir süreliğine başka işyerlerinde bekletiliyor. İş kazası geçirdiğimizde ise sigortasız olanları hastaneye bile yollamıyorlar” dedi.

Herkesin ev geçindirmek zorunda olduğunu ve maaşlarını alamayınca zor durumda kaldıklarını söyleyen işçi, patronun kendilerini sürekli oyaladığını ve kendilerinin ödenmeyen maaşları için fabrika içinde birlik olup mücadele etmeleri gerektiğini belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuşadası’nda barış isteyen EMEP ve HDP yöneticilerine ceza

SONRAKİ HABER

Aydın Çevre Platformu Musluca köylülerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa