19 Haziran 2017 07:46

‘101 Korkmaz İnsan’ turnuvasından ‘Adalet’ çağrısı

Antalya'da ikincisi düzenlenen 101 ‘Korkmaz’ İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası ödül töreninde konuşmacılar 'Adalet' talebine vurgu yaptı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Bu yıl ikincisi düzenlenen, 6’sı kadın 42’si erkek 48 takımın mücadele ettiği 101 ‘Korkmaz’ İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası final maçlarıyla sona erdi.

10 Ekim 2015’te Ankara’da IŞİD’in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden EMEP MYK Üyesi Korkmaz Tedik şahsında 101 barış elçisi için bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turnuva, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından organize edildi.

Muratpaşa Belediyesi’nin desteklediği turnuvaya siyasi partiler, işçi sendikaları, kamu emekçileri, gençler, öğrenciler, dernekler, Alevi kurumları mensuplarının da aralarında olduğu 48 takım takım katıldı.

Muratpaşa Belediyesi Konuksever Stadyumunda düzenlenen turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık, kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen Akademisyen Suzan Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanlığı adına İclal Çakır, Şair Şükrü Erbaş, DİSK Genel-İş, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları, Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin temsilcileri verdi.

Turnuvada birinciliği erkeklerde Habibler Gençlik kazandı. İkinci Alevi Gençlik Platformu oldu.  Kadınlarda ise Alyazma Kadın takımı şampiyonluğa ulaşırken, ikinciliği Yavuzeli Derneği Kadın takımı aldı.

GÜRKAN: ADALETİ TIRNAĞIMIZLA KAZIYARAK KAZANACAĞIZ

Turnuvada kadınlarda birincilik kupasını kazanan Alyazma Kadın Takımına kupasını EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan verdi. Kupa töreninde konuşan Gürkan “Katliamın üzerinden 20 ay geçti. Bu katliamın hesabının sorulması için hayatını kaybedenlerin yakınları ve patlamada yaralananlar tek tek mücadele ediyor. Bu davanın seyrine baktığımızda ısrarlı bir şekilde adalet ısrarı devam ediyor. Bu katliamda sorumluluğu olan başta devlet görevlileri olmak üzere, bütün sorumluların cezalandırılması için mücadele ve adalet talebi devam ediyor. Bizler biliyoruz ki bu katliam, hükümetin içerde ve dışarıda yürüttüğü politikalardan bağımsız değil. Bugün 4’üncü gününü dolduran ‘Adalet Yürüyüşü’, bu hükümetin yağma, talan ve tek adam diktatörlüğünün inşasına karşı demokrasi ve adalet talebinin ortaklaşması ihtiyacını bir kez daha ortaya koyuyor. Ben şuna inanıyorum ki bu halk tek adam diktatörlüğüne boyun eğmeyecek, adaleti dişiyle, tırnaklarıyla kazıyarak kazanacaktır. İnanıyorum ki cumhurbaşkanının tehditlerine rağmen onun ‘Bu yürüyüş bizim iktidarımızın size lütfudur’ kibrine rağmen, halk demokrasinin nasıl olacağını gösterecek hem demokrasiyi hem adaleti kazanacaktır” dedi.

FATMA ŞIK: ADALETİN OLMADIĞI YERDE YAŞAM OLMAZ

“Özgür basın susturulamaz” sloganları eşliğinde kalabalığa seslenen Gazeteci Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık konuşmasında “Öncelikle 10 Ekim şehitlerinin hepsine rahmet diliyorum. Özgür basın, özgür insan, özgür ülke diyorum. Başlatılan adalet yürüyüşünün başarılı olması için dileklerimi canı gönülden iletiyorum. Adaletin olmadığı yerde yaşam olmaz, hiçbir şey olmaz. Adalet, adalet, adalet. Adaletin terazisi bozuk, düzelir inşallah. Cümle masumlara özgürlük diliyorum” diyerek, kazanan takıma kupasını verdi.

YATAĞAN VE MİLAS İŞÇİLERİNDEN MESAJ

Turnuvada şampiyonluğu kazanan Habibler Geçlik futbol takımının kupasını özelleştirmeye karşı 440 gün direnen Muğla Yatağan termik santral işçileri adına Deniz İpek verdi. İpek kupayı verirken Yatağan ve Milas maden işçilerinin turnuvaya gönderdiği mesajı okudu. Mesajda “Ankara’da yaşanan katliam, ülkede bir kırılma noktası başlattı. O günden sonra OHAL baskısı ve KHK’ler ile on binlerce insan işinden, ekmeğinden oldu. İşçi ve emekçilerin en doğal hakkı olan grev yasaklandı. Ankara’da katledilen 101 kişiden biri de Korkmaz Tedik’ti. O ve yaşamını kaybeden 101 insan için bir turnuva düzenleniyor. Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin düzenlendiği ikinci turnuvanın ödül törenine davet edilmiştik. Ancak toplu iş görüşmeleri başladığı için törene katılamadık. Korkmaz Tedik şahsında katledilen 101 insanımızı saygıyla anıyoruz.”
İpek konuşmasında “Yatağan ve Milas işçilerinin direnişinde, İşçiler Korkmaz’a bir isim takmışlardı. Adı Evrensel’ci Korkmaz’dı. Ben de Yatağan ve Milas işçileri adına turnuvada birinci olan takıma kupalarını veriyorum” dedi.

MURATPAŞA BELEDİYESİ: ONUR DUYDUK

Turnuvanın ikincisi olan Alevi Gençlik Platformu takımının kupasını Muratpaşa Belediye Başkanı adına Spor İşleri Müdürü İclal Çakır verdi. Çakır konuşmasında ‘’Muratpaşa Belediyesi olarak bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyduk. Umuyorum ki gelecek yıl düzenlenecek olan turnuvada daha çok takım ve katılımcıya ev sahipliği yapıyor oluruz. Bu turnuvaya katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

EMEK, DEMOKRASİ, BARIŞ TALEPLERİNE ADALET DE EKLENDİ

EMEP Antalya İl Başkanı Hasan Alkan da yaptığı konuşmada “Ülke tarihinin en büyük katliamı gerçekleşti ve orada 101 yoldaşımız hayatını kaybetti, 450’ye yakın yoldaşımız yaralandı. Kaybettiğimiz 101 yoldaşımızın anılarını burada ve çeşitli yerlerde yaşatıyoruz. Bugün bu turnuvada emeği, demokrasiyi, barışı isteyenlerin taleplerine adalet de eklendi. Tutuklu gazeteciler için, siyasi tutuklular için, barış isteyen akademisyenler için adalet talebi devam ediyor. OHAL kanunları ile işleri ellerinden alınan on binlerce kamu emekçisine el çektiren sisteme karşı adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Torununu taciz eden Cemal K'ye 14 yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

DİSK adalet yürüyüşüne katılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...