10 Temmuz 2012 09:25

Hekime şiddete tam gaz devam

VAN-Erciş Devlet Hastanesi’nde, AKP milletvekili Fatih Çiftçi’nin yakınları olduğu belirtilen kişilerin Doktor Abdullah Kaplan’ı darp etmeleri sağlık örgütlerince kınandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, hekime şiddetin artarak devam

Hekime şiddete tam gaz devam
Paylaş

VAN-Erciş Devlet Hastanesi’nde, AKP milletvekili Fatih Çiftçi’nin yakınları olduğu belirtilen kişilerin Doktor Abdullah Kaplan’ı darp etmeleri sağlık örgütlerince kınandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, hekime şiddetin artarak devam ettiğine dikkat çektiler.
Geçtiğimiz cumartesi günü Erciş Devlet Hastanesinde, Doktor Abdullah Kaplan’ın hasta yakınları tarafından darp edilmesine yönelik tepkiler sürüyor.
TTB Merkez Konseyi, Kaplan’ın izin gününde hastalara faydalı olabilmek için hastanede bulunduğu sırada, hasta yakınlarının saldırısına maruz kaldığı vurgulayarak, Kaplan’ın hayati tehlikeyi atlattığı ve halen Van’da beyin cerrahi kliniğinde izlendiğini bildirdi.  

ERCİŞ’İN TEK KARDİYOLOĞU

Doktor Abdullah Kaplan’ın üst düzey mesleki bilgiye sahip, Erciş’in tek uzman kardiyoloğu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Kendisi hasta yakınları tarafından dövüldüğü için şu an Erciş’te kalp hastalarına bakacak uzman kalmamıştır! Tüm hastalar üç gündür Van’a sevk edilmektedir! Neresinden baksanız bir utanç ve acı tablosuyla karşı karşıya olduğumuz bellidir” denildi.

‘SAĞLIK POLİTİKALARI HEKİMİ HEDEF YAPTI’

Hekime ve sağlık çalışanına şiddetin arttığına dikkat çekilen açıklamada, ölümle veya sakatlanmayla sonuçlanan saldırıların tehlikeli boyutlara ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı gerekli önlemleri almadığı ifade edilen açıklamada, “Tüm toplumu saran şiddet sarmalı Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte sağlık ortamının da yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Siyasilerin, idarecilerin üslubu, yanlış sağlık politikaları her gün hekimi ve sağlık çalışanını hedef haline getirmektedir” görüşü belirtildi.
Açıklamada, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara karşı kararlı mücadele etmeleri talep edilirken, vatandaşlara da şu çağrı yapıldı: “Sağlık sorunlarınızı şiddetle çözemezsiniz. Sağlık hizmeti alırken yaşadığınız sorunların asıl kaynağı size hizmet vermeye çalışan hekim ve sağlık çalışanı değil uygulanan sağlık politikalarıdır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barzani Esad’a karşı devrede mi?

SONRAKİ HABER

Kütahya ulaşım hakkını arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa