19 Haziran 2017 03:03

‘Zehirlenen asker sayısı 731 değil, 3 bin’

CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa’da zehirlenen asker sayısının 731 değil 3 bin civarında olduğunu açıkladı.

Paylaş

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. Tedavi edilen asker sayısının 3000'e ulaştığı öğrenildi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti.

Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Manisa milletvekili, “Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var” ifadelerini kullandı.

'KOMUTANLAR KAPALI KONSERVEDEN YİYOR'

Ayrıca, ‘Manisa'da Birgün’ tarafından paylaşılan bir videoda askerlerden biri “Arkadaşımız bayılmış, onu alıyoruz 'İçtimaya, içtimaya' diye bağırıyorlar” derken bir diğer asker ise komutanlara kapalı konservede yemek verilirken erlere açık kapta yemek verildiğini söyledi.

ZEHİRLENEN ASKERLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Birlikte yaşanan zehirlenmelere tepki gösteren askerler hakkında disiplin işlemi başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca askerlerin suç duyurusunda bulunmasını engellemek için tahlil sonuçlarının verilmediğini kaydeden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Kamera kayıtları taranıp askerler hakkında disiplin işlemi başlatılıyor. Askerlere baskı yapılıyor, aileler de çocuklarının askerliğinin yanmaması için susmaya zorlanıyor” dedi.

AKP VE MHP ARAŞTIRMAYI REDDETTİ

Zehirlenme olayı ile ilgili CHP'li vekillerin ‘Bu şirketi ve zehirlenme olayını araştıralım' önerisi de TBMM'de AKP-MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. CHP'li Biçer, şirket sahibinin AKP Amasya Milletvekili Haluk İpek'in ‘dostu' olduğunu Meclis kürsüsünden açıkladı. (HABER MERKEZİ)

{{323940}}

ÖNCEKİ HABER

Londra'da araçlı saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan kırmızı fularlı kızın ailesi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...