18 Haziran 2017 21:58

Milli Savunma Bakanı Işık: Yemekten olduğunu düşünmüyoruz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Manisa’da askerlerin zehirlendiği olaya ilişkin TBMM’yi bilgilendirdi. Başbakan Yıldırım da açıklama yaptı.

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa 1. Piyade Er eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında görülen gıda zehirlenmesi vakalarına ilişkin Meclis Genel Kurulunu bilgilendirdi.

Manisa 1. Eğitim Tugayındaki ilk zehirlenme vakasının 23 Mayıs’ta akşam yemeğinde görüldüğünü, 5 bin 820 askerden bin 47’sinin yemekten etkilendiğini bildiklerini ifade eden Işık, “Bu bin 47 askerimizin 209’u hastanelere sevk edildi. Hastanelere sevk edilen askerlerimizden Hüsnü Özel hayatını kaybetti. Hayatını kaybetme sebebi henüz otopsi raporu çıkmadığı için resmi olarak açıklanmamakta. Burhan Güvenen adlı askerimiz de yoğun bakımda. Edindiğim bilgi askerimizin hayati tehlikesi olmadığı yönünde. Olayın hemen ardından idari ve adli tahkikata başlandı. İncelemeler sonucunda o gün verilen hindi etinde salmonella bakterisi tespit edildi. Bu teşhisten sonra ilgili firmanın yemek ihalesinin feshedilmesi süreci başlatıldı. Hazır yemek paketi uygulamasına geçilmiştir.” dedi.

Işık, yemek firmasına ait ihalenin fesih yazısının 16 Haziran’da Bakanlık tarafından ihaleyi yapan bölge tedarik başkanlığına gönderildiğini söyledi. Birlikteki yemek kontrol teşkilatı mensuplarının da değiştirildiğini söyleyen Işık, “Bu olaydan sonra 16 Haziran 2017’de aynı kışlada bu defa da 69 askerimizin şikayeti oldu. Bu askerlerimiz hemen müşahede altına alındı. Dikkat çekici olan bu 69 askerimizden 62’sinin aynı bölükten olmasıdır. Bu vakanın sadece yemekten zehirlenme durumu ile ilgili olmayabileceğini, başka dış etkenlerin de olma ihtimalini ortaya çıkardı. Olayı haber alır almaz Kara Kuvvetleri Komutanımızla birlikte Manisa’ya gittik. Hiçbir ihtimalin dışlanmadan her türlü çalışmanın yapılmasının gerekliliği kanaatine vardık. Bu çalışmalar yapılıyor” dedi.

YERALTI SUYUNA BAKILACAK

Işık, “Malum bölgede yoğun depremler var. Her türlü ihtimali göz önüne aldığımız için acaba yeraltı sularından bir karışma mı var buna bakacağız. Alt yapımızda bir sorun var mı, yok mu bunu hemen değerlendireceğiz. Bütün tesislerimizi başta hijyen şartları olmak üzere gözden geçireceğiz” diye konuştu.

Işık, bu çalışmaları beş haftalık süre içerisinde tamamlayacaklarını da dile getirdi.

BAŞBAKAN: GIDA ALIMINI KAMU İHALELERİNİN DIŞINA ÇIKARACAĞIZ 

Başbakan Binali Yıldırım da akşam saatleirnde yaptığı açıklamada, "Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli savunma bakanlığı belirleyecek. Ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var. Onların üzerine gitmek. Bu tür olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak’’ ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'İşyeri komiteleriyle TİS taleplerimizi savunalım'

SONRAKİ HABER

Gölbaşı'nda 1600 yıllık mozaik bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa