18 Haziran 2017 20:30

Erdoğmuş: Sadece Kürt halkı değil, insanlık kaybediyor

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, parti yöneticilileri ile vekillerin tutuklanmasını eleştirdi.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, HDP ve DBP Bingöl il teşkilatları tarafından bir düğün salonunda verilen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinden önce konuşan Erdoğmuş, yaşanan süreç ile ilgili olarak dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Emekli müftü olduğunu hatırlatan Erdoğmuş, “Eğer izin verirseniz, kendi müftülük sıfatıma kavramları kullanarak sizinle zamanı değerlendirmek istiyorum. Hassas zamanlar için özellikle biz fitne tabirini kullanırız. Fitne kelimesi, hem örfi bir anlamı var hem de dini - ilmi anlamı var. Bu da sınav-imtihandır. Bunları birleştirerek diyoruz ki; hem bir sınavdan geçiyoruz toplum olarak hem de bu sınavdan geçerek fitne ve fesadın merkezindeyiz. Bizim partimiz, bizim hareketimiz, düşüncemiz iki karakterlidir. Birincisi buz gibi bir aklımız var. İkincisi, aynen onun karşısında sımsıcak bir yüreğimiz var. Bu yüreğimizle insanları tanımlar ve bu şekilde inanırken buz gibi aklımızla da olaylara karşı sürece son derece dikkatli olmak zorundayız” dedi.

HDP'li vekillere yönelik gözaltı ve tutuklamaları da değerlendiren Erdoğmuş, yaşanan süreçte sadece Kürt halkının kaybetmediğini belirterek, “Bingöl'den iktidara sesleniyoruz, siz kendinize yakışanı yapınız. Ama biz bu mübarek günlerde gittiğimiz bütün programlarda oruçlu ağzımızla gittiğimiz her yerde halkımızla dertleşirken bu ülkenin çıkış yolunun ancak ve ancak barışta olduğunu söyledik, söyleyeceğiz. Henüz dokunulmamış yaralarımız var. Biz bu kanayan yaramızla da diyoruz ki, sadece biz kaybetmiyoruz. Sadece Kürt halkı kaybetmiyor. Kaybeden insanlıktır, vicdandır” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Yürüyüş, Demirtaş’ın bulaştırdığı cesaretin sonucu

SONRAKİ HABER

Irak ordusu, Musul’da IŞİD kontrolündeki son bölgeye girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...