10 Temmuz 2012 09:19

Tez-Koop-İş’ten İzmir açıklaması

TEZ-KOOP-İŞ Sendikası yönetiminin, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat’ın baskı altında bıraktığı ve şubeyi kapatmak istediği yönündeki iddialara sendikanın Genel Eğitim Sekreteri Haydar Özdemiroğlu’dan yanıt geldi.Gazetemizde, “İSB’den bürokrasiye karşı mücadele kararı” başlığıyla yayınlanan

Tez-Koop-İş’ten İzmir açıklaması
Paylaş

TEZ-KOOP-İŞ Sendikası yönetiminin, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat’ın baskı altında bıraktığı ve şubeyi kapatmak istediği yönündeki iddialara sendikanın Genel Eğitim Sekreteri Haydar Özdemiroğlu’dan yanıt geldi.

Gazetemizde, “İSB’den bürokrasiye karşı mücadele kararı” başlığıyla yayınlanan haberde, İSB’nin gerçekleştirdiği toplantının kararlarına yer verilmiş, sendika genel merkezinin 1 No’lu Şubeyle birleştirilmesini istediği, Tez-Koop-İş 2 No’lu Şube’ye destek ziyareti yapılması kararı aktarılmıştı. Tez-Koop-İş Genel Eğitim Sekreteri Haydar Özdemiroğlu, SGBP içindeki sendikaların başkanları ve İSG’de yer alan şube başkanlarına gönderdiği mektupla iddiaları yanıtladı.

Özdemiroğlu gazetemize de gönderdiği mektupta, “Demokratik bir tavır alış gibi gözüken bu yaklaşım, farklı boyutlar bilinmediğinden son derece düşündürücü ve şaşırtıcıdır” dedi. Tez-Koop-İş’in hem örgütlenme, hem eğitim, hem de iç yapısında yaşadığı değişimlerle sendikal hareket içinde hızla öne çıkmış bir örgüt olduğunu belirten Özdemiroğlu, bürokratik anlayışın safralarını sendikadan temizlemeye çalıştıklarını öne sürdü.

Özdemiroğlu daha önce Kipa işçisi olan ve işten atıldıktan sonra örgütlenme uzmanı olarak sendikada çalışan 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat’a ilişkin çeşitli iddialarda bulundu. Özdemiroğlu, Fırat’ın örgütlenme uzmanı iken iş akdi feshedildikten sonra açtığı davada, 1 Mayıs’a katıldığı için fazla mesai ücreti istediğini iddia etti. Sorularımızı da yanıtlayan Haydar Özdemiroğlu, geçtiğimiz hafta sonu yapılması gereken, ancak mahkeme kararı nedeniyle yapılamayan olağanüstü genel kurulda şube kapatma yetkisi alma gibi bir niyetleri olmadığını savundu.

FIRAT’TAN CEVAP

Özdemiroğlu’nun açıklamasıyla ilgili konuştuğumuz Caner Fırat, 26-27 Mart 2011 tarihinde yapılan genel kurulun ardından 7 Nisan’da Genel Merkez yönetimi tarafından kendisi ile birlikte toplam 4 örgütlenme uzmanının işten atıldığını belirtti. Fırat, haksız yere işten atıldıkları için işe iade davası açtıklarını ve davanın Yargıtay’da devam ettiğini belirtti. Fırat, 1 Mayıs’ta mesai ücreti istediğine dair yapılan açıklamaları sorduğumuz Fırat, “Ben o dava açıldığında askerde idim. Alacak davası açılması gündeme gelmiş ve avukatın, “Bayramlarda da çalıştınız mı?​” sorusu üzerine arkadaşlar, Kurban ve Ramazan bayramlarını kastederek çalıştık demişler. 1 Mayıs da resmi tatil ve bayram kapsamına alındığı için avukat onu da dehil etmiş. Yoksa benim ve arkadaşlarımın 1 Mayıs’a katıldık mesai alalım gibi bir anlayışımız olamaz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hava işçileri için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Barzani Esad’a karşı devrede mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...