18 Haziran 2017 16:13

Toroslar’ın envanteri kitaplaştı 

Motorsikletiyle Toroslar'ı gezen Günalp Kocakanat izlenimlerini ‘Toroslar: Yörüklerin İzinde Yükseğe’ adlı kitabında topladı.

Paylaş

Batı ve Orta Toroslar’da ortalama 2000 metre rakımda motosikletiyle 3 yıl gezen Günalp Kocakanat, Fethiye’den başlayarak Ermenek, Silifke ve Anamur’u kapsayan bölümdeki 10 bin kilometrelik alanı ‘Toroslar: Yörüklerin İzinde Yükseğe’ adlı kitabında topladı.

Günalp Kocakanat, bugüne kadar toplam 80 bin kilometre yol yaptığını belirterek, Batı ve Orta Toroslar’daki yolların envanterini bir kitap haline getirdiğini söyledi. Kocakanat, “Bu yollar bu dağlarda vardı ama envanter olarak yoktu. Ben önüme gelen bir sapaktan dönüp belli bir yere ulaşmaya çalışarak ve tabi yanılarak, kaybolarak, düşerek, kalkarak bu tespiti yaptım” dedi.

KİTABI 5 YILDA HAZIRLADI

Kitabı 5 yılda hazırladığını, ilk başta kitap yazmak için yola çıkmadığını da belirten Kocakanat şunları kaydetti: “Bugün bu kitabı eline alıp gezenler için rehber ama 10 sene sonra eline alanlar için bugünün bir tespiti. Çünkü 10 sene sonra birçok yol olmayacak. Bugün bile birçok yeri asfaltlıyorlar. HES’ler ve mermer ocaklarıyla doğa mahvediliyor. Bu yollar kaybolup gidecek belki 10 sene, 20 sene sonra.” (Anltalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bir şirketin obur karnını doyurmak için erler zehirleniyor’

SONRAKİ HABER

‘Avcı’ Şanghay Film Festivali’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...