18 Haziran 2017 14:29

Katar: Ne suçlama ne talep listesi iletildi

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani diplomatik ilişkiyi kesen ülkelerin bir talep veya suçlama listesi iletmediğini söyledi.

Paylaş

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile Katar arasındaki anlaşmazlığın, asılsız haberler üzerine kurulu olduğunu ve bu ülkelerin iletecekleri talepleri olmadığını söyledi.

Katar Televizyonu’na konuşan el Sani, “Şu ana kadar ne talep ne de suçlama listesi iletildi. Bu ülkelerin yetkililerinin yaptığı açıklamalar doğrusu bizi şaşırtıyor. Bir bakıyorsunuz, Kuveyt’e talepleri ileteceklerini, bunun bir Körfez sorunu olduğunu ve Körfez ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini söylüyorlar, bir de bakıyorsunuz taleplerin ABD’ye iletileceğini söylüyorlar ya da Katar’ın -ne yazık ki hala öğrenemediğimiz- talepleri yerine getirecek tedbirler almasını istiyorlar. Bu da, anlaşmazlığın, asılsız haberler üzerine kurulu olduğunun, iletecekleri talepleri olmadığının ve Katar aleyhinde aldıkları tedbirlerin dayandığı temelin ne kadar kırılgan olduğunun en büyük kanıtıdır” ” ifadelerini kullandı.

‘NE İSTEDİKLERİ BELLİ DEĞİL’

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr’in ‘bir şikayet listesi üzerinde çalıştıkları ve bunu Katar’a teslim edecekleri’ yönündeki açıklamalarıyla ilgili el Sani, “Bu ülkelerin ne istediği belli değil. Taleplerden ve Körfez ülkeleri arasında kalması gereken bir anlaşmazlıktan bahsettiler, sonra bu ABD’ye iletilecek taleplere dönüştü, şimdi de hazırlanan şikayet listesinden bahsediyorlar. Bu taleplerin ne olduğu belli değil. Peki o halde bu anlaşmazlık ve bu tedbirler niye?” diye konuştu. 

‘VESAYETİ KABUL ETMEYİZ’

“Anlaşmazlıklar tedbir alarak mı çözülür yoksa tedbirler diplomatik diyalog mekanizmalarının tükenmesinden sonra mı alınır?” sorusunu yönelten el Sani, “Bu tedbirler, iddia ettikleri gibi, Katar’ın yanlış bir şeye yönelik politikasını değiştirmek ya da onu vesayet altına almak için alındıysa, bunu kabul etmeyeceğimizi defalarca söyledik” diye konuştu. El Sani, Katar’ın stratejik seçeneğinin, çözüm için diyalog masasına oturulması ve meselenin olgun ve bilinçli bir şekilde ele alınması olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

Korkuyu kırmak için önemli bir adım

SONRAKİ HABER

‘Önemli olan işçilerin sokaktaki mücadelesi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...