18 Haziran 2017 13:47

Cezaevindeki gazeteci Sayılgan avukatı ile görüştürülmedi

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan DİHA muhabiri İdris Sayılgan, OHAL gerekçe gösterilerek Avukatı Barış Oflas ile görüştürülmedi. 

Paylaş

Muş merkezde 17 Ekim 2016 yılında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve 25 Ekim’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Sayılgan avukatı ile görüştürülmedi. Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyarete giden Avukat Barış Oflas’ın müvekkili ile görüştürülmesine izin verilmedi.

Görüştürülmeme gerekçesi olarak ise Avukat Oflas’a Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu tarafından gönderilen bir belge gerekçe gösterildi. Oflas, belgenin içeriğinde ise, “Resmi Gazete’de yayınlanan KHK/667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemelere değinilmiştir” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

‘OHAL NEDENİYLE GÖRÜŞ YASAĞI VAR DEDİLER’

Belgenin içeriğinde FETÖ/PDY ve diğer örgütlere mensup kişilerle 3 aylık görüş yasağı getirildiğinin yazıldığını söyleyen Oflas, “Biz Trabzon Cezaevi’ne gittik; ama jandarmalar ‘görüş yasağı var içeri alamayız’ dediler. Belgede KHK uyarınca avukat görüşü sadece hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılır yazılıyordu” dedi.

‘SAVCILIĞIN BÖYLE BİR KARAR ÇIKARMA YETKİSİ YOK’

Duruma itiraz ettiğini ve müvekkili ile görüşünün engellenemeyeceğini söyleyen Oflas, askerlere savcılık kararıyla böyle bir kısıtlama getirilemeyeceğini aktardığını belirtti. Oflas, “Mahkeme kararı ile ancak böyle kısıtlama yapılır. Hiçbir evrakta İdris Sayılgan şu saatlerde avukatı ile görüştürülemez diye bir mahkeme kararı yok. Onlara, İnfaz Hakimliği ya da Sulh Ceza Mahkemesi kararı varsa görüşme yapmamayı kabul edeceğim; ancak savcılığın böyle bir karar alma yetkisi olmadığını söyledim” ifadelerini kullandı. 

Oflas, müvekkili Sayılgan ile görüşmeden döndüğünü söyledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Şimdi bir de Katar'a mı gideceğiz?

SONRAKİ HABER

Sokak Akademisi'nde son ders: Yeni bir hakikat inşa edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa