10 Temmuz 2012 08:55

İtalya'da sendikalar kesintilere karşı harekete geçiyor

BÜTÇE açığının yüksek olduğu Avro Bölgesi’nin üçüncü büyük ekonomisine sahip İtalya’da, Başbakan Mario Monti’nin açıkladığı kısıtlama politikalarına başta sendikalar olmak üzere pek çok kesim tepki gösterdi.2014 yılına kadar kamu harcamalarından 26 milyar avronun kesinti y

İtalya'da sendikalar kesintilere karşı harekete geçiyor
Paylaş

BÜTÇE açığının yüksek olduğu Avro Bölgesi’nin üçüncü büyük ekonomisine sahip İtalya’da, Başbakan Mario Monti’nin açıkladığı kısıtlama politikalarına başta sendikalar olmak üzere pek çok kesim tepki gösterdi.
2014 yılına kadar kamu harcamalarından 26 milyar avronun kesinti yapılmasının öngörüldüğü pakette, işten atmaların kolaylaştırılması, ücretlerin düşürülmesi, vergilerin yükseltilmesi yer alıyor.
Pakette ayrıca kamu dairelerinde çalışan memurların yüzde 10’unun, yönetici konumunda olanların ise yüzde 20’sinin işten çıkarılması bulunuyor. Bu kapsamda toplam 25 bin kamu çalışanının işten atılması planlanıyor. Bunların 11 bini bakanlıklarda, 14 bini de yerel idarelerde çalışanlar olacak.
AB tarafından başbakanlığa atanan Monti, bu yıl içinde toplam 4.5 milyar avro, önümüzdeki yıl 10.5 milyar avro, 2014’te ise 11 milyar avro tasarruf yapmayı hedefliyor. Halen yüzde 21 olan KDV, 1 Temmuz 2013’te yüzde 23’e, 2014’te ise yüzde 23.5’e çıkarılacak.
Emekçilere karşı ağır bir reçete hazırlayan AB eski Rekabet Komiseri Monti’ye karşı sendikalar şimdiden büyük eylemler gerçekleştireceklerini ilan ettiler. Ülkenin en büyük sendikal çatı örgütü olan CGIL Genel Sekreteri Susana Camusso, bu ay içinde sağlık ve kamu alanlarında yapılan kısıtlamalara karşı eylemler yapacaklarını belirterek, sonbaharda da genel grev olacağının mesajını verdi. Camusso, hükümetin kısıtlama planlarının ülkenin içinde bulunduğu durumu iyileştirme yerine kötüleştireceğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

30 bin selzede yardım bekliyor

SONRAKİ HABER

Mısır Meclisi 5 dakika toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...