18 Haziran 2017 11:14

Grenfell Tower yanıcı maddeyle kaplıymış!

En az 58 kişinin öldüğü tahmin edilen Londra yangınında binanın dış cephe kaplamasının yanıcı olduğu ve kullanımının yasak olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

İngiltere’nin başkenti Londra’da en az 58 kişinin öldüğü tahmin edilen Grenfall Tower yangınında, binanın dış cephe kaplaması için kullanılan maddenin yanıcı olduğu ve İngiltere’de kullanımının yasak olduğu tartışılıyor. 

Konuyla ilgili açıklama İngiltere’de Muhafazakar Parti Hükümeti’nin Maliye Bakanı Philip Hammond’dan geldi. 

BBC1 Televizyonuna konuşan Hammond, “Anladığım kadarıyla sorunlu olan kaplama, bu yanıcı kaplama Avrupa ve ABD’de ve ayrıca burada da yasak” dedi. 

Guadian’ın haberine göre Hammond, kaplamanın yanıcı polietilen maddesi içerdiğini ve bu yükseklikteki binalar için bu maddenin kullanımının yasak olduğunu belirtti. 

Hammond, konunun ayrıntılarının yürütülen soruşturma sonucu ortaya çıkarılacağını kaydetti.

CORBYN’DEN BOŞ EVLERE EL KONULSUN ÇAĞRISI

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’daki Grenfell Tower yangınıyla ilgili konuşan İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn de Kensington ve Chelsea kentlerinde bulunan, zenginlere ait boş lüks konutların yangın mağdurlarına verilmesi çağrısını yeniledi.

Corbyn, “Londra’nın her yerinde özellikle boş tutulan büyük miktarda daire ve ev var. Buna ‘arazi bankacılığı’ deniliyor. Çok parası olanlar ev satın alıyorlar, daire satın alıyorlar ve bunu boş tutuyorlar. Bunları işgal edin, satmaya zorlayın, el koyun” dedi. 

Corbyn, acil durumlarda tüm varlığın masa konulması gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye medyasında LGBTİ görünürlüğü yok'

SONRAKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar çekiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa