10 Temmuz 2012 08:54

30 bin selzede yardım bekliyor

RUSYA’da 171 kişinin yaşamını yitirdiği Krasnodar bölgesinde sel felaketinin ardından evsiz kalan 30 bine yakın kişi yardım bekliyor. Sel sularının çekilmesinin ardından yarım metre çamurun içinde kalan Krımsk kenti sakinleri acil çadır, battaniye, temiz su, yiyecek ve temiz giyecek talep ediyor.Bölgesel yönetimden yapılan yard

30 bin selzede yardım bekliyor
Paylaş

RUSYA’da 171 kişinin yaşamını yitirdiği Krasnodar bölgesinde sel felaketinin ardından evsiz kalan 30 bine yakın kişi yardım bekliyor. Sel sularının çekilmesinin ardından yarım metre çamurun içinde kalan Krımsk kenti sakinleri acil çadır, battaniye, temiz su, yiyecek ve temiz giyecek talep ediyor.
Bölgesel yönetimden yapılan yardım çağrısında, “Krımsk kentinde onarım çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra evsiz kalan insanların yardıma ihtiyacı var. Fiziki olarak zor olan bölgelerde yardımcı olacak gönüllü insanlara ihtiyacımız var. Çadır, temiz elbise, içecek su, uyku tulumu, inşaat malzemeleri, kişisel hijyenik malzemeler en çok ihtiyaç duyulanlar arasında” ifadeleri yer aldı.
Rusya’nın güney kentleri Gelenjik, Novorossisk ve Krımsk’te 7 Temmuzda meydana gelen sel felaketinde binlerce kişi evsiz kaldı. Kara yolu ulaşımı, elektrik, doğal gaz ve su ulaşım hatları da büyük oranda zarar gördü. 30 bin kişi tamamıyla evsiz kaldı. 300’ü Krımsk kentinde olmak üzere 400’ün üzerinde bina ise kullanılamaz hale geldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van laf değil adım bekliyor

SONRAKİ HABER

İtalya'da sendikalar kesintilere karşı harekete geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...