18 Haziran 2017 07:38

Aydın’da adalet nöbeti tutuldu

Aydın'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek için kent meydanında adalet nöbeti tutuldu.

Paylaş

CHP Aydın İl Örgütü ve çeşitli kitle örgütlerinin üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek için kent meydanında adalet nöbeti tuttu. 

Ellerinde "adalet" yazılı dövizlerle meydana gelen yurttaşlar, adalet nöbetini oturma eylemine dönüştürdüler. Burada konuşan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, 'Adalet Yürüyüşü'nün sadece Enis Berberoğlu için değil herkes için olduğunu söyledi.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının sadece bardağı taşıran son damla olduğunu belirten İnci açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu yürüyüşü küçük yaşta evlenmek zorunda bırakılan 12 yaşındaki kız çocukları için adalet diyoruz. Biz bu yürüyüşü üniversite sınavlarında sorular alınıp birilerine verilerek hakları yenilen öğrenciler için yapıyoruz. Biz bu adalet yürüyüşümüzü çeşitli kumpas davaları ile hayatı zindan edilen, yıllarca içerde yatan haksızlığa, kukusuzluğa uğramış kişiler için yapıyoruz. Biz bu adalet isteğimizi şu an sıcağın alnında çalışan ama ürettiği ürünün karşılığını alamayan çiftçilerimiz için yapıyoruz. Biz bu yürüyüşü ithalatlarla tüketime dönük bir ekonomik model yaratıp işsizlik üreten sistemde işsiz gençlerimiz için adalet diyoruz. Biz bu yürüyüşü eşit gelir dağılımı, eşit vergi dağılımını savunmak için yapıyoruz. Kısacası biz geleceğimiz için ülkemizde barış kardeşlik içerisinde birlik berberlik içerisinde yaşamak için adalet istiyoruz. Herkes için adaleti savunuyoruz. Bunu istemenin kötü bir yönü yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’ya yönelik tehdidini de eleştiren İnci: “Bugün AKP Genel Başkanının ‘yargıçlar sizi de çağırabilirler’ söylemi 16 Nisan’dan sonra yargının siyasallaştığının ve parti devleti değil tek adam devleti olduğunun bir göstergesidir. Ama biz hiçbir tehdide, hiçbir şantaja kapılmadan demokrasi için, hukukun üstünlüğü için, adalet için mücadelemize devam edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz” dedi.

“16 Nisan referandumunda yüzde 50’nin üzerinde hayır çıktığını biliyoruz” diyen İnci, “Buradan bu hayır bileşenlerini de bizim bu adalet arayışımıza katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşgetiren'den 'Adalet Yürüyüşü'ne: 69'luk direnç yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Meteoroloji: Yağış geliyor, hava sıcaklıkları düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...