18 Haziran 2017 07:04

Yurttaş Girişimi’nden Adalet Yürüyüşüne katılım çağrısı

Yurttaş Girişimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla başlayan Adalet Yürüyüşü'ne destek açıklaması yaptı.

Paylaş

Yurttaş Girişimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne desteğini açıklarken, yürüyüşe katılım çağrısı yaptı

Yurttaş Girişiminden yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Binlerce imza ile ‘Yan yanayız, biraradayız’ dedik. Adalet için, barış için, demokrasi için taleplerimizi ortaklaştırdık, seslerimizi birleştirdik. Şimdi yan yana, birarada yürüme zamanı.
Dokunulmazlıkların Anayasaya aykırı olarak kaldırılmasını izleyen dönemde, HDP milletvekillerinin, eş başkanları dahil tutuklanmasıyla başlayan süreç, CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıla mahkûm edilmesiyle sürüyor. Tek adam iktidarının; her türlü muhalefeti sindirme, topyekûn susturma amacı hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkıyor.

Yargının tümüyle iktidarın güdümüne girdiği bu ortamda; adaletten, demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, tarafsız ve bağımsız yargıdan yana olan bütün yurttaşları, siyasî-ideolojik ayrılıklarını, din, dil, inanç, etnik kimlik farklılıklarını bir yana bırakarak  ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılmaya çağırıyoruz. Bizler bütün renklerimizle orada yan yana olacağız, birlikte yürüyeceğiz. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan, Türkiye’nin üs teklifini reddetti

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de kuru yük gemisi karaya oturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa