18 Haziran 2017 04:15

Yine aynı manşetle çıktılar

Siyasi iktidara yakın gazeteler, adalet çağrısını görmezden gelerek Erdoğan'ın 'Yargı sizi de davet ederse şaşırmayın' tehdidini manşete taşıdı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' Türkiye'nin birçok ilinden on binlerce yurttaşın destek eylemleri ve mesajlarıyla büyüyerek ve yaygınlaşarak devam ediyor. Siyasi iktidara yakın gazeteler ise geniş kitleler tarafından sahiplenilen 'adalet' talebini görmezden gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda, 'herkes için adalet' diyerek yürüyen Kılıçdaroğlu için sarf ettiği "Yollar yürümekle aşınmaz. Bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil. Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" tehdidini manşete taşıdı. 

Güneş, Takvim, Vatan ve Yeniçağ "Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın" manşetiyle çıkarken Yeni Şafak Erdoğan'ın sözlerini "Yargı seni de çağırır" şeklinde kısaltarak asıl hedefi netleştirdi. Milat gazetesi ise "Bu gittiğin yol değil" manşeti attı.

Akşam gazetesi manşetin hemen yanında verdiği haberi yine "Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın" başlığıyla verdi. İstiklal gazetesi ise "Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın" başlığını sürmanşete taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Huber Köşkü'nde aralarında Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Turgay Ciner, Mehmet Aydın, Ahmet Albayrak, Zekeriya Karaman'ın, da bulunduğu birçok medya patronu ve gazeteciye iftar vermiş ve iftara gelenlerle ayrı ayrı konuşmuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Savunma Bakanı Fikri Işık protesto edildi

SONRAKİ HABER

Dereye düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...