17 Haziran 2017 17:39

CHP’li Fikri Sağlar’dan Cumhurbaşkanı’nın sözlerine yanıt

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'ya dair söylediği 'Yarın yargı sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın' sözlerine Fikri Sağlar'dan sert yanıt.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Adalet Yürüyüşü" gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelik sarfettiği "Yarın yargı sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" açıklamasına, CHP PM Üyesi Fikri Sağlar'dan yanıt geldi. Sağlar, "Bu açık bir tehdittir" yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve "Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" dedi. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması özellikle CHP'li milletvekilleri başta olmak üzere pek çok kesimden tepki topladı.

Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerine dair bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Fikri Sağlar'dan geldi. Sağlar yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TİM Genel Kurulu'nda 'Adalet Yürüyüşü'nü hedef göstererek 'Yarın yargı sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın' açıklaması; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, milletvekillerimize, Cumhuriyet Halk Partililere ve halkımıza açık bir tehdittir" ifadelerini kullandı.

'ADALET İKTİDARIN SOPASI HALİNE GELMİŞ'

Fikri Sağlar, Erdoğan'ın anayasa mahkemesinin kararı için “Kararı tanımıyorum, saygı duymuyorum” dediğini hatırlatarak "Apaçık anayasaya meydan okumuştu. Hatta öyle ki; kendi istediği kararları vermeyen hakimleri 'Cübbeni çıkar, siyaset yap' diyerek eleştirmiş ya da görevden alarak alaşağı etmiş, hatta tutuklayarak cezaevlerine tıkmıştır. Demokrasi ve adalet kültürünün geliştiği ülkelerde; cumhurbaşkanı ya da başbakan kararı beğenmedi diye, hiç bir hakim görevden alınmamıştır!" dedi.

"Amerika ve Avrupa Birliğini 'adil yargılama' dan yoksun görenlerin, 'Böyle hukuk mu olur?' sözüyle eleştirenlerin; adalet için yürüyenleri göz göre göre tehdit etmesi kabul edilemez" diyen Sağlar, hukukun olmadığı yerde adaletin de olmadığını belirtti. Adaletin olmadığı yerde ise devletin ve demokrasinin de olmayacağını söyleyen Sağlar "İşte tam da böyle bir noktada, insanlar patlamaya hazır birer bomba haline dönüşür. Anlaşılan o ki; adalet mülkün temeli olmaktan çoktan çıkmış, iktidarın sopası haline gelmiştir" sözleriyle Erdoğan'a tepkisini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

77 yaşındaki Ümmühan Nine Başbakanlığa açtığı davayı kazandı

SONRAKİ HABER

Ev işçisi kadınlar: Görünmesek de varız, hayallerimiz var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...