17 Haziran 2017 16:01

Haber alınamayan öğretmenin ailesi İHD’ye başvurdu

Dersim-Pülümür karayolunda aracı kurşunlandıktan sonra yakılan ve kendisinden haber alınamayan Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesi İHD’ye başvurdu.

Paylaş

Dersim-Pülümür karayolunda aracı kurşunlanan ve sonrasında yakılan, kendisinden ise haber alınamayan Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesi İHD’ye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Çiftçibaşı Köyü’nde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, tatil için memleketi Giresun’a giderken Dersim-Pülümür karayolu 46. kilometresinde yolu kesilerek aracı yakıldı. Kendisinden haber alınamayan 8 aylık öğretmenin babası Ahmet ile ağabeyi Ahmet Yılmaz, İHD Dersim Şubesine başvuruda bulundu.

İHD: ZARAR GÖRMEDEN AİLESİNE TESLİM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

İHD Dersim Şubesinde düzenlenen açıklamada konuşan Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, ellerinde öğretmenin kim ya da kimler tarafından alıkonulduğuna ilişkin bilgi bulunmadığını belirterek “Ne olursa olsun sonuçta bir mağduriyet, bir alıkoyma var. Kimler tarafından yapılmış olursa olsun biz İHD olarak insanların yaşam hakkını savunuyoruz ve bu vatandaşın sağ salim, hiçbir zarar görmeden ailesine teslim edilmesini bekliyoruz” dedi.

Solmaz, üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye de hazır olduklarını söyledi.

Açıklamada konuşan Baba Ahmet Yılmaz, oğlunun kim ya da kimler tarafından kaçırıldığını bilmediğini belirterek “Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden Allah rızası için çocuğumun sağ salim bana teslim edilmesini istiyorum” diye konuştu.

Kardeşiyle en son Cuma günü konuştuğunu söyleyen ağabeyi Ahmet Yılmaz ise, “İyi olduğunu söyledi. Yaz tatili için köye geliyordu. Kendisi sağ salim yola devam ettiğini söylüyordu. Bir ara kesinti oldu telefon çekmiyor sandım. Saat 18:00 sularında öğrendiğimize göre kardeşimin aracı yol kenarında lastiği patlak, yanmış şekilde bulunmuş. Kardeşimin bize sağ salim teslim edilmesini rica ediyorum” şeklinde konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de ‘Adalet’ için bir araya geldiler

SONRAKİ HABER

'Hasta mahpus Murat Aktaş serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...