17 Haziran 2017 12:27

Alevi Kitap Fuarı başladı

2. Alevi Kitap Fuarı başladı. Göztepe’deki Şahkulu Dergahında gerçekleşen fuar 4 gün sürecek.

Paylaş

Geçen yıl Şahkulu Dergahında ilki yapılan Alevi Kitap Fuarı’nın ikincisi başladı. Göztepe’deki Şahkulu Dergahında gerçekleşen ve 4 gün sürecek olan “2. Alevi Kitap Fuarı”na 57 yayınevi katılıyor. Ayrıca fuarda 60 akademisyen ve yazar da okurlarıyla buluşacak.

‘BİZİ BİZDEN ÖĞRENSİNLER’

Pirha’nın haberine göre, Şahkulu Vakfı Başkanı Mehmet Çamur, “Alevi Kitap Fuarındaki amacımız Alevilikle ile ilgili yazılmış kitapları okurlarla ve farklı inançtaki kişilerle buluşturup tanıştırmaktır. Ve bizi bizden öğrensinler bilsinler başkalarından değil. Hangi görüş ve düşünceden olursak olalım bu kitapları alıp incelememiz gerekiyor. Bu kitap fuarının bir diğer amacı da Aleviliği yazılı ve görsel olarak gelecek kuşaklara aktarmak aynı zamanda da inanç ve kültürümüzün devamlığını sağlayıp hafızalarda diri tutmaktır” dedi.

Alevi Kitap Fuarı’nın amacının Alevi Bektaşi inancı doğrultusunda yazılan tüm yazılı, görsel, kitap ve belgelerin bir araya toplanmasını sağlamak olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Necdet Saraç ise, “Alevilik ile ilgili yazılı ve görsel belgeler yeteri kadar yok. Bu yüzden 57 yayınevinin kitaplarını bir araya topladık” dedi. Saraç, geçen yıla göre bu yıl daha fazla araştırmacı, gazeteci ve yazarın Alevi kitap Fuarına katıldığını da ifade etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir direniş hikayesi: Öncü Kadınlar

SONRAKİ HABER

Küçük Prens büyüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...