17 Haziran 2017 11:45

KESK Ankara Şubeler Platformu, AİHM'e tepki gösterdi

KESK Ankara Şubeler Platformu, OHAL ihraçlarını ve ihraçlarla ilgili AİHM'in 'OHAL Komisyonuna başvurun' kararını, Sakarya Caddesi'nde protesto etti.

Paylaş

OHAL sonrası ihraç edilen kamu emekçilerinin mağduriyetine dikkat çekmek için KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından, her hafta Cumartesi günü Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması düzenleniyor. Bu hafta da Sakarya Caddesi'deki basın açıklamasını sürdüren KESK üyesi emekçiler AİHM'in 12 Haziran günü ihraçlara ilişkin verdiği "OHAL Komisyonuna başvurun" kararını protesto etti. KESK üyelerine HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü de destek verdi. 

Basın açıklamasına okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Devrim Kahraman, AİHM kararını KESK üyeleri olarak kabul etmediklerine dikkat çekerek, "Binlerce insanın kaderini ilgilendiren bir konuda bu kadar keyfiyet olamaz" dedi. Uzatılan OHAL'e de değinen Kahraman, AKP iktidarının geçmişte OHAL'lleri kaldırmakla övündüğünü ancak bugün gelinen noktada, iktidarını sürdürmek için OHAL'e sığındığını söyleyerek, “Ülke yönetimindeki becerisizliklerinin üstünü OHAL ile örtmeye çalışıyorlar” ifadesini kullandı.

OHAL sonrası yaşanan ihraçların hukuksuzluğunu vurgulayan Kahraman, “İnsanların başvurabileceği bir mahkeme yok. Kaderleri içeriği, üyeleri belli olmayan bir komisyona bırakılmış durumda” dedi. Kahraman, tutuklu bulunan açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya da destek mesajı yolladı. 

'BİRLEŞİK MÜCADELE'

Emekçilerin mücadelesine destek veren HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulunulduğunu ancak 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL ile yeni bir darbe sürecinin başlatıldığını söyledi.

Sancar, OHAL sonrası ihraç edilen insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele etmek gerektiğini ifade etti. Sancar, "Tek tek denemekle sonuç alınmaz, faşizm şartlarında birleşik demokratik mücadelemizi koymalıyız. Karanlıkta tek bir kişinin çığlığı bile kaldığı sürece o çığlık büyür. Hak mücadelesinden vazgeçmek aynı zamanda onurundan vazgeçmektir” dedi. 

Açıklamalar sonrasında oturma eylemini geçilerek forum düzenlendi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ( AİHM), OHAL kapsamındaki 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmenin başvurusuna ilişkin kararında OHAL Komisyonu'nu adres göstermişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan, yürüyüşteki Kılıçdaroğlu’ya yargı tehdidi

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta emekçiler 15-16 Haziran Büyük Direnişi'ni andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...