17 Haziran 2017 10:32

CHP Bursa İl Örgütü, ilçelerden kent merkezine yürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşüne destek veren CHP Bursa İl Örgütü, ilçelerden kent merkezine yürüyüş başlattı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek veren CHP Bursa İl Örgütü, ilçelerden kent merkezine 'Adalet Yürüyüşü' başlattı.

Bugün Kemalpaşa ilçesinde başlayan yürüyüş ayın 24’üne kadar devam edecek. Yürüyüşlerin Bursa kent meydanında biteceği açıklanırken 24 Haziran Cumartesi günü bütün ilçelerle birlikte Yalova’ya yürünecek.

İlçelerden Kent Merkezine yapılacak yürüyüşlere Emek Partisi Bursa İl Örgütü ve Bursa Demokrasi Güçleri de katılacak.

ADALET İSTEYEN BÜTÜN İNSANLARIN YÜRÜYÜŞÜ

CHP Bursa İl Örgütü adına açıklamada bulunan İl Sekreteri Muharrem Or, başlatılan yürüyüşün demokrasi ve adalet arayışı içinde olan tüm insanlar için yapıldığını belirtti. Or sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de normal yaşamını sürdüremeyen çok sayıda insan var. O nedenle bu eylemi herkesin sesi olmak için yapıyoruz. Bu yürüyüş, ülkemizde yok edilen demokrasi, insan hakları, özgürlük kavramlarının yeniden kazanılması için, yeniden hayata geçirilmesi için yapılıyor. Genel Başkanımızın da dediği gibi bıçağın kemiğe dayandığı hatta daha ileriye gittiği bir dönem yaşıyoruz. O nedenle bize göre Bursa İl Örgütünün tüm ilçe örgütleriyle beraber yaptığı toplantıda, bu konuda ciddi hareketlilikler sağlamamız gerektiği, tepkimizin de en üst düzeyde olması gerektiği konuşuldu. Demokrasi talebi, demokrasinin bu ülkede uygulanmamasından şikayetçi olan, mücadele eden tüm güçlerin ortak hedefidir.

Bu mücadele artık demokrasi mücadelesi şekline dönüşmüştür. Adaletin tek başına tahsis edilemeyeceği bellidir. Demokrasi, özgürlük, hak arayışı, insan hakları, birlikte değerlendirilirse adaletin hüküm süreceği bellidir. O nedenle de bu yürüyüşe destek veren tüm kurumlara CHP Bursa İl Örgütü olarak teşekkür ediyoruz.

Bu yürüyüş Enis Berberoğlu şahsında tüm demokrasi mücadelesi şeklinde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu ülkede yazdıklarından dolayı hiçbir gazetecinin tutuklu olmaması gerekiyor. Bu mücadele, bunun mücadelesidir” 

Adalet yürüyüşü için Emek Partisi Bursa İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Bu tutuklamalar, ülkede AKP’ye gerçek anlamda muhalefet etme, siyaset yapma hakkının, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün, rafa kaldırıldığını göstermektedir. Artık kimse güvende değildir.

Emek Partisi olarak işçi sınıfını, emekçi tüm halkımızı, emek, demokrasi ve laiklikten yana tüm güçleri bu faşist rejimin inşasına karşı bir araya gelmeye, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

CHP Milletvekili Berberoğlu, HDP’li vekiller, cezaevlerinde hukuksuz bir biçimde tutulan tüm gazeteciler, emek ve meslek örgüt temsilcileri serbest bırakılması için ilimizde gerçekleşecek olan adalet yürüyüşüne il örgütümüz olarak destek vereceğiz” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesindeki eylemde yine polis şiddeti

SONRAKİ HABER

Kulp'taki 25 köyde sokağa çıkma yasağı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...